Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Grupai Jorspeis jauns Ziemassvētku dziesmu albums "Arvien tuvāk"

Easyget.lv, 12.12.2013. 10:39

Grupa „Jorspeis“ klausītājiem sarūpējusi jaunu Ziemassvētku dziesmu albumu „Arvien tuvāk“, kurā iekļautas ne tikai grupas oriģinālkompozīcijas, bet arī pazīstamas svētku himnas un melodijas jaunās aranžijās.
Grupai Jorspeis jauns Ziemassvētku dziesmu albums "Arvien tuvāk"

Albumā skan grupas mūziķu sacerētās dziesmas „Arvien tuvāk“, „Kristāli“ un citas kompozīcijas, kuru radīšanā piedalījies mūziķis Jānis Strapcāns („Intro“, „Priecīgus Ziemassvētkus“), kā arī tādas pazīstamas svētku himnas kā „Debess pulks dzied apstarots“, „Ne šūpulī greznā“, „Jūs, ticīgie, nāciet“ un citas. Diskā iekļauta arī dziesma „Zvaigžņu lietus“ ar dzejnieka Imanta Ziedoņa vārdiem un „Jorspeis“ dalībnieces Lindas Seļavas-Prindules mūziku.

„Albuma dziesmas krātas lēnām, pārdomāti un ilgākā laika posmā. Lai arī oriģināldziesmas sacerētas no 2007.-2012.gadam un līdz šim jau vairākkārt izskanējušas koncertos, pilna diska formātā tās līdz šim netika izdotas. Šogad šīm svētku noskaņas dziesmām pievienojušās arī gadsimtiem ilgi dziedātās un visā pasaulē iepazītās Ziemassvētku himnas jaunā skanējumā,“ atklāja grupas „Jorspeis“ dalībnieki. „Novēlam, lai šī mūzika sniedz to, ko Ziemassvētkos nevar sniegt rotājumi, dāvanas un svētku ēdiens,“ uzsvēra mūziķi.

Ierakstā „Arvien tuvāk“ piedalījušies nevien „Jorspeis“ dalībnieki Māris Prindulis, Linda Seļava-Prindule, Jolanta Kanašķe, bet arī daudzi Latvijā pazīstami mūziķi – ģitārists Kaspars Zemītis, saksofonists Artis Gāga, Jānis Strapcāns, basģitārists Norberts Skraucis, bundzinieki Artis Orubs, Miķelis Vīte, multi-instrumentālists Migels Hernandezs Giraldi, koris „Mūza“ un daudzi citi.

Dziesmas ierakstītas grupas „Jorspeis“ studijā. Albuma producenti ir grupas „Jorspeis“ dibinātāji - Māris un Linda Prinduļi, par skaņu un albuma māsteru rūpējās Armands Treilihs. „Arvien tuvāk“ dziesmas jau šobrīd iespējams iegādāties digitāli grupas interneta mājas lapā www.jorspeis.com, kā arī no 14. decembra albums būs pieejams diska formātā tirdzniecības vietās.

Albumā „Arvien tuvāk“ iekļautās kompozīcijas un dziesmas no agrāk izdotajiem albumiem, tostarp singlu „Debesis ir tuvu klāt“ varēs dzirdēt grupas „Jorspeis“ svētku koncertos galvaspilsētā. 14.decembrī plkst.19.00 mūziķi uzstāsies Rīgas Mateja baznīcā, Matīsa ielā 50b, bet 18.decembrī plkst.19.00 kopā ar jauniešu kori „Mūza“ un Lauri Valteru - centrā „Koka Rīga“, Krāsotāju ielā 12.

Plašāk par jauno albumu un grupas koncertiem - „Jorspeis“ mājas lapā www.jorspeis.com

Foto: Grupa Jorspeis. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV