Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Džeza mūzika Ziemassvētku noskaņās Lielajā ģildē

Easyget.lv, 12.12.2013. 12:15

Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī, plkst. 20.00 Lielajā ģildē svētku noskaņu uzburs tradicionālās Ziemassvētku melodijas džeza aranžijās un populāras džeza kompozīcijas, ko atskaņos orķestra „Rīga” bigbends diriģenta Raita Ašmaņa vadībā kopā ar solistiem, informē orķestra pārstāve Ilze Miķelsone.

Lai dāvātu klausītājiem prieku, svētku sajūtu un sirsnību, pagājušā gada nogalē orķestra „Rīga” bigbends kopā ar Latvijas spožākajām džeza zvaigznēm aizsāka tradīciju rīkot džeza mūzikas koncertu Ziemassvētku un gadu mijas noskaņās. Šogad koncerta programmā iekļauti gan džeza standarti, gan Ziemassvētku dziesmas džeza aranžijās un vēl nedzirdētās interpretācijās.

Šarmantā Ieva Kerēvica koncertā „Riga Jazz Ziemassvētkos” dziedās vienu no retajām Ziemassvētku dziesmām, kas ir džeza standarts – „Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!”. Viņas interpretācijā skanēs arī „Orange Color Sky” no džeza dīvas Natālijas Kolas repertuāra, bet duetā ar Daumantu Kalniņu Ieva Kerēvica dziedās populāro džeza standartu „Dream a Little Dream of Me”.

Lai gan klausītāji pazīst Andri Ērgli kā populārās mūzikas izpildītāju, šajā koncertā būs iespēja dzirdēt viņu kā džeza dziedātāju, interpretējot dziesmas „Cold December Night” un „Comin’ Home Baby” no Maikla Bublē repertuāra.

Savukārt atraktīvā Ieva Sutugova dziedās kanādiešu džeza dziedātājas Daianas Krallas versiju tradicionālai Ziemassvētku dziesmai „Jingle Bells” un sadziedāsies duetā ar abiem koncerta solistiem – Daumantu Kalniņu un Andri Ērgli dziesmās „Baby, It’s Cold Outside” un „Santa Baby”.

Orķestra „Rīga” bigbendam pievienosies arī vokālā grupa „Framest”, izpildot vairākas kompozīcijas, tostarp Franča Grūbera „Klusa nakts, svēta nakts” Jāņa Ķirša aranžējumā, Djūka Elingtona „Karavānu” vokālās grupas „New York Voices” aranžējumā un Glena Millera skaņdarbu „Moonlight Serenade”, kas 1991. gadā tika uzņemts „Grammy” slavas zālē. Koncerta izskaņā solisti atskaņos Džo Zavinula leģendāro dziesmu „Mercy, Mercy, Mercy”.

Koncerts „Riga Jazz Ziemassvētkos” notiks 26. decembrī plkst. 20.00 Lielajā ģildē. Biļetes pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV