Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Marija Naumova skumst par Ziemassvētku komercializāciju

Easyget.lv, 16.12.2013. 09:13

Ziemas saulgrieži ir gada skaistākie svētki, taču ir mazliet skumji, ka ar katru gadu tie kļūst arvien vairāk komercializēti, savās Adventa laika sajūtās dalās dziedātāja Marija Naumova.
Marija Naumova skumst par Ziemassvētku komercializāciju

"Skraidīšana pa pārpildītiem veikaliem nogalina visu skaistumu, tāpēc es cenšos sarūpēt Ziemassvētku dāvanas jau laikus. Manuprāt, vērtīgākās veltes ir tās, kuras sagatavojam no sirds, talkā ņemot izdomu," pārliecināta ir Marija.

Nesen viņa guvusi lielu gandarījumu, radošajā darbnīcā darinot vilnas lellītes - eņģelīti un putniņu. Pirmskoliņā, kuru apmeklē Marijas dēls, bērnu vecākiem esot iespēja piedalīties radošajās darbnīcās un darināt pašu rokām dažādas mazas dāvaniņas, kuras pēcāk par ziedojumiem pārdod ziemas saulgriežu tirdziņā un atvērto durvju dienā.

"Nekad agrāk nebiju gatavojusi lellītes no vilnas, taču izrādījās, ka tas ir tik aizraujoši," priecājas dziedātāja, kas tagad dzīvo Francijā, taču bieži ierodas koncertēt arī dzimtajā Latvijā.

Marija stāsta, ka esot gribējusi pati nopirkt savus darbiņus, taču izrādījies, ka tos jau iegādājies kāds cits. Lai gan tas nedaudz skumdinājis, lielāks bijis prieks par to, ka viņas radītās lellītes iepatikušās kādam, kas tās iegādājies.

Vilnas lellītes pagatavošanai nepieciešamas tikai 5 lietas:

  • vilna (krāsa pēc izvēles).
  • adata darbam ar vilnu;
  • diegs;
  • izdoma un vēlme radoši izpausties;
  • dāvināšanas prieks.

Marija atzīstas, ka ļoti patīkot sagādāt pārsteigumus citiem. "Man vienmēr gribas katram piemeklēt kaut ko īpašu. Vīrs smejas un saka, ka mums būs jāatver dāvanu veikals, lai to meklējumos es netērētu tik daudz laika," bilst Marija.

Daloties atmiņās par dāvināšanas prieku, viņa stāsta - esot gadījies, ka veltes nevar ielikt kastītē, taču var izbaudīt ar acīm un ausīm.

"Reiz mammas dzimšanas dienā sarūpēju ļoti negaidītu dāvanu - svinību laikā vecāku mājoklī ar brašu dziesmu paviesojās gruzīnu ansamblis, kurš tobrīd bija ieradies viesizrādēs Rīgā. Tētis, mamma un viņu viesi bija tā pārsteigti, ka uz brīdi zaudēja valodu," atceras Marija.

Citiem viņa bieži dāvinot arī biļetes uz koncertiem, teātra izrādēm vai kinofilmām. Taču citkārt var pasniegt arī dāvanas, kuru vērtība nav mērāma naudas izteiksmē.

"Protams, mums visiem patīk dāvināt un iepriecināt mīļotos. Tomēr ir situācijas, kad nav naudas dāvanām. Bet vienmēr var iepriecināt otru cilvēku ar kādu pakalpojumu – pagatavot vakariņas, pieskatīt bērnus, nomazgāt mašīnu vai paveikt kādu citu labu darbiņu," mudina dziedātāja.

Decembrī Marija piedalīsies projektā "Tev tuvumā", kas Latvijas dievnamus pieskandinās ar latviešu komponistu skaistākajām Ziemassvētku dziesmām, savukārt 2014.gada martā, svinot radošās darbības 20. jubileju, dziedātāja vairākās Latvijas pilsētās savu talanta cienītājus priecēs ar vērienīgu koncertizrādi "Romani Rat" („Čigānu nakts”).

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV