Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kopā ar elektroniskās mūzikas grupu "Kosheen" uzstāsies dienvidafrikāņu grupa "Freshly Ground"

LETA, 25.05.2007. 10:40 | komentāri (1)

Piektdien, 1.jūnijā, koncertā komunikāciju centrā "Sapņu fabrika" kopā ar britu elektroniskās mūzikas grupu "Kosheen" uzstāsies dienvidafrikāņu apvienība "Freshly Ground"
"Freshly Ground" pirmo reizi rīko koncertturneju Austrumeiropā. Koncertceļojuma laikā notiks koncerti Igaunijā, Latvijā, Londonā, Dublinā, Berlīnē un citās Eiropas valstīs.

Bikaviņa norādīja, ka "Freshly Ground" Austrumeiropas koncertturneja organizēta, jo iecerēts koncerts Latvijā, - kad grupa bija apstiprinājusi savu dalību "Cool Weekend Party", apvienības dalībniekiem radās ideja, ka viņi varētu uzstāties arī tuvējās valstīs.

Latvijā koncerta apmeklētāji "Freshly Ground" pazīs pēc singla "Doobeedoo", kas iekaroja Eiropas raidstacijas vienā mirklī, un arī Latvijas klausītāji nevarēja palikt vienaldzīgi.

Grupa "Freshly Ground" dibināta 2002.gadā un jau iekarojusi eiropiešu sirdis, kā arī ieguvusi MTV balvu kā labākā afrikāņu grupa.

Jau ziņots, ka jūnija sākumā komunikāciju centrā "Sapņu fabrika" pasākumu sērijas "Cool Weekend Party" laikā uzstāsies britu elektroniskās mūzikas grupa "Kosheen".

"Kosheen" veido mūziku, kur skaņas stāsta tikpat daudz, cik vārdi, bet stilam nav robežu, tas variē no roka līdz hiphopam, no džeza līdz "drum’n’base", bet melodiskais vokāls padara grupas stilu neatkārtojamu.

90.gadu beigās divi jauni puiši no Lielbritānijas - Markijs un Darens, kas klubos strādāja un spēlēja "drum'n'bass" stila mūziku, savā komandā iekļāva solisti Šeinu Evansu. Tad arī sākās "Kosheen" uzvaras gājiens pasaulē.

Pateicoties diviem spēcīgiem singliem "Catch" un "Hide U" no albuma "Resist", grupa iekaroja dziesmu sarakstu virsotnes dzimtajā Lielbritānijā, kā arī daudzās citās pasaules valstīs - Austrālijā, Grieķijā, Beļģijā, Nīderlandē.

Netipiski nerakstītajam likumam, ka elektroniskā deju mūzika netiek neizpildīta dzīvajā, "Kosheen" devās "Resist" koncertceļojumā pa 33 pasaules valstīm, nospēlēja 141 koncertu tūkstošiem un miljoniem ļaužu. Kopš tā laika starp nemitīgajām koncertturnejām apvienība "Kosheen" pamanījusies ierakstīt vairākus albumus, piedalīties neskaitāmos šovos, Lielbritānijas un Eiropas festivālos, kuros arvien no jauna pārsteigusi savus klausītājus ar ko jaunu.

"Kosheen" Latvijā viesosies otro reizi. Pagājušā vasarā grupa uzstājās Valmieras rokfestivālā, kur iepriecināja ne tikai ilggadējos fanus, bet arī klausītājus, kas grupas uzstāšanos dzirdēja pirmo reizi.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV