Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Aprīlī Rīgā notiks tumšās mūzikas koncerts Antithesis IV

Easyget.lv, 27.12.2013. 15:10 | komentāri (1)

Turpinot tradīciju popularizēt noskaņās eksperimentālu, smagnēju un melanholisku mūziku, 18. aprīlī klubā „Melnā Piektdiena” notiks tumšās mūzikas koncerts „Antithesis IV”.

Pirmo reizi Rīgā koncertēs eksperimentāla funeral doom metal žanra kulta grupa no Anglijas –„Esoteric” un ne mazāk zināma epic doom metal grupa „Isole” no Zviedrijas.

Grupa „Esoteric” radusies 1992. gadā Anglijā. Muzikāli, grupas spēlēšanas maniere ir pagrūti definējams žanru sajaukums, kurā galvenokārt dominē funeral death metal un psihodēlijas ietekmes. Ne velti grupa atzīta par inovatīvu savā žanrā, kā vieni no pirmajiem, kas paplašināja muzicēšanas un domāšanas manieri ārpus ierastā funeral doom metal rāmja, pieskaroties tādām tematikām, kā kosmosa bezgalīgie plašumi, cilvēka zemapziņa, psihodēlija un ezotērika, arī filosofija.

Nesagatavotam klausītājam grupas daiļrade var sagādāt pamatīgas ciešanas – padsmit minūšu garie skaņdarbi, nomācoša ģitāru siena un auksta atmosfēra..

Mūzikas apskatnieku atzīti un par funeral doom metal klasiku kļuvušie albumi:
“Epistemological Despondency” (1994)“Subconscious Dissolution into the Continuum” (2004), “The Maniacal Vale”(2008), “Paragon of Dissonance” (2011)

http://www.esotericuk.net/

Frupa „Isole” dibināta 1990. gadā Zviedrijā ar sākotnējo nosaukumu „Forlorn”. 2003. gadā nosaukums tika mainīts uz „Isole”. Debijas albums „Forevermore” 2005. gadā un „Throne Of Void” 2006. gadā nostiprina grupas popularitāti gan pašu mājās Zviedrijā, gan pasaulē. Aktīva koncertēšana Eiropā un divi nākamie albumi – „Bliss Of Solitude” (2008) , „Silent Ruins” (2009) nostiprinājuši grupas vārdu doom metal klausītāju lokā visā plašajā pasaulē.

Grupas muzicēšanas manieri bieži vien dēvē par moderno doom metal, lai gan pati grupa to sauc par episko doom metal.

https://www.facebook.com/Isoleofficial

Koncertā spēlēs arī „Doomed” - doom / death metal no Vācijas , „Procession” - epic doom metal no Zviedrijas, pašmāju „Frailty” (doom / death metal)

Biļetes iepriekšpārdošanā no 12 LVL/ 17,07 eiro: https://www.ticketshop.lv/site/events/view/722

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV