Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pasniegs JVLMA un Swedbank gada balvas

Easyget.lv, 06.01.2014. 15:03

Jau desmito gadu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) dzimšanas dienas svinību ietvaros tiks pasniegta JVLMA un Swedbank Gada balva par izciliem sasniegumiem mūzikā 

Trešdien, 8. janvārī, JVLMA un Swedbank Gada balvas pasniegšanas ceremonijā par izciliem sasniegumiem 2013. gadā tiks apbalvoti JVLMA profesore Gunta Sproģe, kā arī studenti Rihards Millers (baritons) un Oskars Bokanovs (kontrabass). Gada balvas pasniegšanas ceremonija noritēs JVLMA 94. dzimšanas dienas svinību ietvaros, informē JVLMA Rektorāta palīdze Lilija Berzinska.

Gunta Sproģe, profesore, JVLMA Kameransambļa un klavierpavadījuma katedras vadītāja, saņems balvu nominācijā Gada mācībspēks par 2013. gadā veiktu izcilu pedagoģisko darbu, meistarklašu vadību, aktīvo dalību mūzikas festivālos, kā arī profesores ieguldījumu audzēkņu augsto sasniegumu veicināšanā starptautiskos konkursos.

Rihards Millers, JVLMA Vokālās katedras 1. semestra maģistrants, JVLMA un Swedbank Gada balvas jaunajam mūziķim ieguvējs, saņems balvu nominācijā Gada jaunais mūziķis par izciliem sniegumiem un panākumiem.

Oskars Bokanovs, JVLMA Kontrabasa klases 7. semestra bakalaura programmas students, JVLMA un Swedbank Gada balvas jaunajam mūziķim ieguvējs, saņems balvu nominācijā Gada jaunais mūziķis par izciliem sasniegumiem un panākumiem.

Apbalvojumus laureātiem svētku ceremonijā pasniegs JVLMA rektors profesors Artis Sīmanis un AS Swedbank valdes loceklis Ansis Grasmanis.

Dzimšanas dienas svētku programmā piedalās Gada balvas laureāti, kā arī JVLMA simfoniskais orķestris un koris, Svetlana Okuņa /vijole/, Inga Sunepa /čells/, Juris Žvikovs /klavieres/. Diriģenti Viesturs Gailis un Andris Vecumnieks. Programmā J. Vītols, P. Plakidis, F. Šopēns, S. Kusevickis, V. A. Mocarts, Dž. Verdi, P. Čaikovskis.

Kopš 2005.gada JVLMA un Swedbank Gada balvu jaunajam mūziķim saņēmuši - Darja Smirnova /vijole/, Oskars Petrauskis /saksofons/, Elīna Bērtiņa /klavieres/, Guntis Kuzma /klarnete/, Gunārs Upatnieks /kontrabass/, Rihards Zaļupe /sitaminstrumenti/, Agnese Egliņa /klavieres/, Mārtiņš Circenis /klarnete/, Andrejs Osokins /klavieres/, Raimonds Bramanis /baritons/, Elīna Endzele /sitaminstrumenti/, Jurģis Klotiņš /kontrabass/, Laura Grecka /mecosoprāns/, Rihards Plešanovs /klavieres/, Jānis Liepiņš /kordiriģents/, Kalvis Kalniņš /baritons/.

Par Gada mācībspēkiem šo gadu gaitā atzīti – JVLMA rektors un Pūšaminstrumentu katedras profesors Artis Sīmanis, Kameransambļa un klavierpavadījuma katedras profesors Jānis Maļeckis, Koncertmeistaru katedras lektore Natālija Zandmane, Klavieru katedras profesors Sergejs Osokins, Kora diriģēšanas katedras pasniedzējs un emeritētais profesors Jānis Lindenbergs, Muzikoloģijas katedras profesore Ilma Grauzdiņa un profesore Selga Mence, Kompozīcijas katedras vadītāja.

Biļetes uz JVLMA un Swedbank Gada balvas pasniegšanas ceremonijas koncertu iespējams iegādāties stundu pirms koncerta tā norises vietā. Biļetes cena – €5.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV