Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Alcest, Hexvessel un The Fauns vienīgais koncerts Baltijas valstīs notiks Viļņā

Easyget.lv, 07.01.2014. 09:17

24. janvārī Viļņas klubā „New York“ „The Shelter Tour“ ietvaros uzstāsies eksperimentālās mūzikas grupa „Alcest“, psihodēliskie „Hexvessel“ un sapņainie „The Fauns“, informē Creative group ALT Events pārstāvis Vaidas Voronavičius.
Alcest, Hexvessel un The Fauns vienīgais koncerts Baltijas valstīs notiks Viļņā

„Alcest“ – īpaši atmosfērisks un poētisks franču projekts - pazīstams kā eksperimentālās mūzikas grupa. Multiinstrumentālists Neige jau bērnībā radušos „ideālās garīgās pasaules“ redzējumu meistarīgi apvieno ar post-roka un shoegaze melanholiskajām skaņām. Mūzikas forma rada daudzslāņainību un izpaužas melodijās, kas ceļo trauslā un nemanāmā izplatījumā. „Alcest“ – ne tikai progresīvs grupas nosaukums, bet arī starptautiska atzinība.

Arī somu „Hexvessel“ mūzika iegremdē citā pasaulē. Savā daiļradē septets neticami atjautīgi pielāgo ģeniālā A. Einšteina domu – „realitāte ir tikai ilūzija“. Grupas mūzikā septiņdesmito gadu beigu angļu folklora un psihodēlija savijas ar pagānismu un okultismu. Neparasts, galvenokārt tīrs vokāls runā par pārdabisko noslēpumu, bet muzikālo maģiju dažādo neierasti instrumenti, piemēram, psalteriums vai harmonijs.

„Lost Love Found“ – tā savu daiļradi raksturo „The Fauns“. Britu kolektīvs smeļas iedvesmu dzejā, komiksos, deviņdesmito gadu indie mūzikā un daudzos citos avotos. Taču biežāk grupa tiek saukta par shoegaze pārstāvjiem neskaidra, mazliet impresionistiska vokāla, kā arī emocionālas un mērenas jaunrades dēļ, kuros traģiskums saplūst ar gaismu un eiforiju. Pēc kvinteta domām, viņu mērķis – piespiest klausītāju sadzirdēt un pārdzīvot izsūtīto ziņu. Tātad, „The Fauns“ mūzika – iet uz priekšu, taču neaizmirst par pagātni.

Vairāk informācijas: http://alcest.altevents.net/lv_index.html

Foto: Alcest. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV