Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Sadalīti ielūgumi uz Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas koncertu "Rīga dimd!"

Easyget.lv, 10.01.2014. 15:38

Piektdien, 10.janvārī, sadalīti visi bezmaksas ielūgumi uz 18.janvāra koncertu "Rīga dimd!" Arēnā Rīga. Iedzīvotāju interese par koncertu bija ļoti liela, un vairāk ielūgumu nav pieejami.

Koncertu visi interesenti varēs skatīties arī Latvijas Televīzijā, LNT un TV5 tiešraidēs, kā arī klausīties Latvijas Radio 1 kanālā un programmā Klasika.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs: "Šogad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, tādēļ, atklājot šo gadu, Rīgas dome rīdziniekiem un pilsētas viesiem dāvina koncertu "Rīga dimd!". Uz šo koncertu esam ielūguši skolotājus un augstskolu mācībspēkus, mediķus, glābšanas dienestu darbiniekus, policistus, arī citu Latvijas novadu pašvaldību pārstāvjus - visus tos, kas ik dienu strādā Latvijas labā un nodrošina, ka mūsu valsts funkcionē. Mēs vēlamies pateikties par viņu darbu."

Koncertā piedalīsies izcilākie akadēmiskās, etno un popmūzikas mākslinieki, kori un orķestri. Koncerts notiks Arēnā Rīga, sākums plkst.20:30.

Ar Riharda Vāgnera, Pētera Čaikovska, Džuzepes Verdi, Džākomo Pučīnī, Emīla Dārziņa, Marģera Zariņa, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Artūra Maskata, Ērika Ešenvalda, Jāņa Lūsēna neaizmirstamām mūzikas kompozīcijām Rīga šajā koncertā klausītājus uzrunās kā laikmetīga kultūras un mākslas pilsēta.

Koncertā uzstāsies Valsts Akadēmiskais koris Latvija, Latvijas Radio koris, jauniešu kori "Kamēr" un "Balsis", Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, solisti Aleksandrs Antoņenko, Egīls Siliņš, Ilona Bagele, Elīna Šimkus, Liene Kinča, Intars Busulis, Raimonds Pauls un diriģenti Māris Sirmais, Jānis Liepiņš un Mārtiņš Ozoliņš. Koncerta radošo komandu veido režisors Andrejs Žagars, Reinis Suhanovs, Katrīna Neiburga un Nora Ikstena.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV