Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Rīgā uzstāsies britu The Crimson Projekct

Easyget.lv, 14.01.2014. 17:22

4. aprīlī plkst. 20 Rīgas Kongresu namā koncertu sniegs britu grupa "The Crimson Projekct", informē tā organizatori.
Rīgā uzstāsies britu The Crimson Projekct

"The Crimson Projekct" ir slavenās grupas "King Crimson" pārņēmēji un repertuāra izpildītāji. Grupā "The Crimson Projekct" turpina spēlēt trīs mūziķi no "King Crimson" - Adrians Belju un Tonijs Levins, kas uzsāka spēlēt grupā "King Crimson" kopā ar leģendāro Robertu Fripu un Bilu Brufordu 1981.gadā, un Pets Mastelotto, kurš pievienojās "King Crimson" 1994. gadā.

Pēdējo reizi mūziķi uzstājās kopā tūrē pa ASV 2008.gadā, bet Eiropā nav koncertējuši kopš 2003.gada, kad tūres "The Power To Believe Tour" ietvaros grupa "King Crimson" pilnā sastāvā, ieskaitot Robertu Fripu, sniedza koncertu arī Rīgā.

Roberts Frips beidza darbību grupā, intervijā laikrakstam "Financial Times" paskaidrodams savu soli ar neiespējamību pilnībā koncentrēties uz pastāvīgi koncertējošas grupas frontmena darbībām cita biznesa dēļ.

Arī Belju, Levins un Masteloto ir visai ietekmīgas personības masu kultūrā. Ne tikai dalības grupā "King Crimson" dēļ, bet arī savas sadarbības ar citiem ievērojamiem pasaules līmeņa mūziķiem un grupām, piemērām, ar Frenku Zappa, ar grupu "Pink Floyd", Devidu Boviju, Pīteru Gabrielu, Polu Saimonu, Džonu Lennonu un daudziem citiem.

2006.gadā Adrians Belju izveidoja projektu "The Adrian Belew Power Trio". Tajā piedalās basģitāriste Julija Slik un bundzinieks Tobiass Ralfs. Trio ir izlaidis dažus albumus, ieskaitot visai veiksmīgo "Е", un regulāri koncertē.

2009.gadā Tonijs Levins un Pets Mastelotto kopā ar Markusu Reiteru izveidoja trio "Stick Men". Markuss bija pieredzējis komponists, kas apguva "King Crimson" repertuāru no paša Roberta Fripa, piedaloties Fripa izveidotajā ģitāras meistaru kopienē "Guitar Craft" 1991. – 1998.gados. "Stick Men" ir ilaiduši četrus studiju albumus un veiksmīgi koncertē visā pasaulē arī šodien.

2011. gada augustā Belju, Levins un Mastelotto sarīkoja pasākumu, kurā abi trio apvienojās "King Crimson" repertuāra izpildīšanai. Šī pieredze izrādījās tik veiksmīga, ka 2011.gada septembrī – oktobrī beidzās ar abu "perfekto trio" kopīgu koncertturneju pa ASV un Kanādu. Tā radās grupa no visiem sešiem mūziķiem. Sākumā Toni Levins piedāvāja nosaukt to par "Projekct Krimson", bet Roberts Frips piedāvāja nosaukumu "The Crimson Projekct", kas arī tika pieņemts. Šobrīd grupa pastāvīgi koncertē visā pasaulē ar milzīgu skatītaju atzinumu.

Biļetes pieejamas visās "Biļešu paradīze" kasēs un internetā. www.bilesuparadize.lv.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV