Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Izcilais pianists un komponists Mihils Borstlaps uzstāsies Latvijā

Easyget.lv, 15.01.2014. 13:31

Februāra vidū Latvijā ar diviem koncertiem viesosies pasaules slavu guvušais pianists un komponists Mihils Borstlaps no Nīderlandes.
Izcilais pianists un komponists Mihils Borstlaps uzstāsies Latvijā

Pirmais no koncertiem notiks 20. februārī Berģu Kultūras namā, dienu vēlāk, 21. februārī, mūziķis koncertēs Preiļu Kultūras namā, informē Live Fest pārstāve Annemarija Grasmane.

Līdz šim pianista un komponista Mihila Borstlapa muzikālais sniegums izdots astoņos albumos, bet līdzās solo darbībai mūziķis ir sarakstījis arī neskaitāmas kompozīcijas citām grupām. Borstlapam viegli padodas gan komponēšana, gan uzstāšanās. Jautātam, kas no šiem abiem viņam ir svarīgāks, atbilde skan pavisam vienkārša: „Komponēt vai improvizēt ir patiesībā viens un tas pats, izņemot gadījumos, kad ir dots termiņš. Improvizēšana notiek sekunžu laikā, komponēšana ilgst krietni vien ilgāk. Es būtu laimīgs, ja man būtu tikai klavieres, bet man ir nepieciešama arī skatuve. Uz skatuve ir elektrība, enerģija.”

Definējot mūziku, Mihila Borstlapa saka: „Mūzika ir brīvība, pati skaistākā lieta. Es mīlu brīvību. Tā ir unikāla sajūta improvizēt publikai, kad mana galva ir pilna mūzikas.”

2008. gadā Mihils Borstlaps sakomponēja savu pirmo skaņu celiņu Holandiešu filmai „Tiramisu”. Viņa darbs tika novērtēts, piešķirot Golden Calf (Zelta Teļš) apbalvojumu, kas ir galvenā balva Holandes filmu industrijā. 2009.gadā viņš saņēma Edisona balvu par albumu „Monk”.

Pianists ir uzstājies 68 valstīs. Viņa pirmais koncerta Latvijā notika 2010. gadā.

Biļetes – Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv, vairāk info Live Fest - www.livefest.lv.

Foto: Mihils Borstlaps. Foto (c) Sander Pardon

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV