Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Somu enerģiskie folkmetālisti Turisas koncertēs Rīgā

Easyget.lv, 20.01.2014. 14:47

14. martā klubā "Melnā Piektdiena" uzstāsies Somijas simfoniskā folk metāla grupa „Turisas”.
Somu enerģiskie folkmetālisti Turisas koncertēs Rīgā

Grupa „Turisas” dibināta 1997. gadā, tās nosaukums aizgūts no somu mitoloģijas kara dieva Turisas vārda. Grupas raženo muzikālo skanējumu galvenokārt veido folk mūzikas un power/ symphonic metāla krustojums, reizē gana oriģināls, smagnējs un melodisks, bieži vien ģitāru solo izspēlē vijolnieks.

Ar debijas EP „The Heart Of Turisas” 2001. gadā, grupa pamazām sāk bruģēt ceļu pretī stabiliem panākumiem. Debijas albums „Battle Metal” (2004) nāk klajā izdevniecībā „Century Media Records”.

2007. gadā, pēc intensīvas pasaules koncerttūres, grupa ieraksta jaunu albumu „The Vrangian Way” un gadu vēlāk izdod koncertierakstu DVD formātā „A Finnish Summer With Turisas”. 2011. gadā seko jauns albums „Stand Up And Fight”, dalība lielākajos roka un metāla festivālos, gada nogalē sākas darbs pie jaunā albuma.

Jaunākais, ceturtais albums „Turisas” izdots 2013. gada augustā. Ar mazām atkāpēm no ierastā „battle metal” vai „viking metal” albumu slavē mūzikas apskatnieki, uzsverot, ka „Turisas” vislabāk izpaužas koncertos.

Koncerts Rīgā piektdien, 14.martā, būs grupas „Turisas” šīgada tūres, kas ietver aptuveni 40 koncertu, noslēgumu daļa. Informācija par iesildošo grupu tiks precizēta.

Biļetes jau nopērkamas "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās un internetā -http://www.bilesuparadize.lv/events/event/31967

http://www.turisas.com/

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV