Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Latvija Eirovīzijā startēs pirmajā pusfinālā

Easyget.lv, 21.01.2014. 12:02

Pirmdien Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā notika Eirovīzijas dziesmu konkursa 2014 norises vietas svinīgā paziņošana un konkursa dalībvalstu izvietojuma pusfinālos izloze.
Latvija Eirovīzijā startēs pirmajā pusfinālā

Kopenhāgenas rātsnamā notika svinīga ceremonija, kuras laikā pagājušā gada Eirovīzijas rīkotājpilsētas Malmes mērs Kents Andersons svinīgi pasniedza rīkotājpilsētas atslēgas Kopenhāgenas mēram Frankam Jensenam. Kopenhāgena ir oficiāli pārņēmusi Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkošanas pienākumus.

Pasākuma turpinājumā tika izlozēts Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībvalstu izvietojums pusfinālos un attiecīgi to pirmajā vai otrajā pusē. Pirmajā pusfinālā piedalās 19 valstis, bet otrajā – 18 valstis.

Kā informē Eirovīzijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ārniece, Latvijas pārstāvis uzstāsies 6. maijā pirmā pusfināla pirmajā pusē, savstarpēji sacenšoties ar Zviedrijas, Albānijas, Islandes, Krievijas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Igaunijas, Beļģijas, Ungārijas, Moldovas, Melnkalnes, Sanmarīno, Portugāles, Ukrainas un Nīderlandes mūziķiem. Pusfināla balsojumā Latvija varēs saņemt balsis arī no Dānijas, Francijas un Spānijas iedzīvotājiem. Šo valstu mūziķi gan pusfinālā nestartēs, jo pēc sacensību noteikumiem valstis dalībai finālā kvalificējušās automātiski – Dānija kā rīkotājvalsts, bet Francija un Spānija kā tā saucamā „Lielā piecinieka” valstis.

Uzstāšanās secību pusfinālos tāpat kā pagājušajā gadā noteiks pasākumu producents, un to apstiprinās Eiropas raidorganizāciju savienības (EBU) izpildpārraugs un references grupa.

Starptautiskais konkurss „Eirovīzija 2014” šogad notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā – pusfināli
6. un 8.maijā, bet fināls 10.maijā. Eiropas populārākajā televīzijas šovā, kas šogad notiek jau 59.reizi, piedalīsies 37 valstis.

Latvija savu pārstāvi konkursam izvēlēsies divos „Dziesma 2014” pusfinālos 1. un 2. februārī un finālā Ventspilī 22. februārī.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV