Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Melo-M uzstājas kopā ar īru mūzikas leģendu Džonu Šīhanu

Easyget.lv, 24.01.2014. 08:53

Čellu trio „Melo-M”, viesojoties Īrijā, festivāla „The Temple Bar Tradfest” ietvaros uzstājās kopā ar pasaulslavenās īru mūzikas grupa „The Dubliners” dalībnieku Džonu Šīhanu.
Melo-M uzstājas kopā ar īru mūzikas leģendu Džonu Šīhanu

Sniedzot kopīgo uzstašanos „Melo-M” kopā ar Šīhanu izpildīja divus Īrijā labi pazīstamus skaņdarbus: „The Marino Waltz” un „St.Patricks cathedral”.

Īru mūzikas grupas „The Dubliners” dalībnieks Džons Šīhans „Melo-M” uzstāšanos ievēroja janvāra sākumā Īrijas televīzijas šovā „The Late Show”, atzīstot, ka Latvijas čellu trio muzicēšana viņam šķitusi tik iedvesmojoša, ka labprāt muzicētu ar viņiem kopā.

Džons Šīhans gan pašmājās, gan pasaulē pamatoti tiek uzskatīts par vienu no lielākajām īru tradicionālas mūzikas leģendām. Viņš muzicējis grupā „The Dubliners” no 1964. gada līdz pat 2012. gadam, kad kad pēc grupas dalībnieka Braiena Makkennas nāves tā pārtrauca darbību, izmantojot nosaukumu „The Dubliners”. Ilgās muzikālās karjeras laikā Šīhans sadarbojies arī ar tādiem ievērojamiem māksliniekiem kā „U2”, Šaineida O’ Konora, „The Pogues”, Keita Buša un daudziem citiem.

„The Temple Bar Tradfest” ir viens no ievērojamākajiem tradicionālās mūzikas festivāliem Īrijā, kas katru gadu pulcē gan pašmāju, gan starptautiski pazīstamas mūzikas grupas. „Melo-M” ir vienīgie Latvijas pārstāvji, kas piedalās šajā festivālā.

Pēc atgriešanās no koncertēšanas Īrijā, „Melo-M” gatavojas doties plašā koncertturnejā pa Latviju, iepazīstinot klausītājus ar savu aktuālo koncertprogrammu „Jaunā sērija”, kuru veido pasaulē populāru televīzijas seriālu mūzikas tēmu versijas. Protams, koncertos skanēs arī visu laiku populārākie „Melo-M” izpildītie skaņdarbi.

Latvijas turneja sāksies 14. februārī ar koncertu Jelgavas kultūras namā, vēlāk turpinoties ar koncertiem kultūras centrā „Berģi”, Kuldīgā, Madonā , Liepājā, Siguldā, Rēzeknē, Ventspilī un Valmierā.

Biļetes uz „Melo-M” Latvijas turnejas koncertiem jau var iegādāties „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV