Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Eirovīzijas nacionālie pusfināli jau nedēļas nogalē

Easyget.lv, 29.01.2014. 12:09

1. un 2. februārī koncertzālē „Palladium” divos krāšņos koncertšovos noskaidros 12 dziesmas – finālistes, kas 22. februārī Ventspilī cīnīsies par ceļazīmi uz Eirovīzijas dziesmu konkursa finālu Kopenhāgenā, Dānijā.
Eirovīzijas nacionālie pusfināli jau nedēļas nogalē

Kā informē Eirovīzijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ārniece, konkursa radošā komanda parūpējusies par to, lai abos pusfinālos dziesmu un izpildītāju klāsts būtu aizraujoši daudzveidīgs. Bez konkursantiem koncertos uzstāsies arī viesi: 1.februārī – grupa „Dzelzs vilks”, aktieru ansamblis „Gapoljeri”, folkmūziķes māsas Dimantas un hip hop izpildītājs Pikaso jeb Jānis Lipšāns, bet 2.februārī – 2012.gada Pasaules koru olimpiādes čempioni vokālais ansamblis „Latvian Voices”, Aija Andrejeva, grupa „Headline” un iepriekšējo Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku Koru karu uzvarētājs koris „Sõla”. Abus vakarus uzstāsies arī šveicieši „Sinplus”, kas 2012.gadā pārstāvēja Šveici Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Azerbaidžānā.

Pusfināla koncertus Rīgā vadīs improvizācijas teātra aktieris Nauris Brikmanis un pasākumu vadītājs Ēriks Loks. Konkurss šogad noritēs “Made in Latvia” zīmē, jo visas konkursa dziesmas ir sacerējuši Latvijas autori.

Katrā pusfinālā savā starpā sacentīsies 12 dziesmas, no kurām sešas skatītāju balsojuma un žūrijas lēmuma rezultātā tiks virzītas uz finālu Ventspilī 22.februārī. Dziesmu secība pusfinālos publicēta un visas 24 dziesmas var noklausīties mājas lapā www.eirovizija.lv.

Biļetes uz pusfināliem pieejamas „Biļešu Serviss” kasēs. Koncertu sākums abas dienas pl. 21:00, ieeja pasākumā no pl.20:15. Vienas biļetes cena EUR 7,00.

Koncertus varēs vērot arī tiešraidēs LTV1 un ltv.lv mājas lapā.

Foto: Ēriks Loks - viens no Eirovīzijas pusfinālu vadītājiem. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV