Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sācies Latvijas metālmūzikas gada balvas balsojums

Easyget.lv, 30.01.2014. 10:05

Šonedēļ uzsākta balsošana ikgadējo Latvijas Metālmūzikas balvu ieguvēju noskaidrošanai, kuras tiks pasniegtas ceremonijā februāra beigās.
Sācies Latvijas metālmūzikas gada balvas balsojums

Kā ikkatru gadu, tiks noskaidrotas labākās un klausītāju mīlētākās smagā un ekstrēmā roka grupas tādās kategorijās kā labākais albums, labākā koncertgrupa, izcilākā debija u.c, vēsta kluba “Melnā Piektdiena” pārstāvis Valdis Bērzvads.

Labākā albuma kategorijā nominēti 11 ieraksti, kuri kopumā sagrupējami divās nosacītās daļās. Vieni ir ieraksti no stabiliem, ilggadējiem māksliniekiem, kuri pagājušā gada laikā izdevuši jaunus ierakstus — te minama «Rūsa» ar savu jauno albumu «No vāka līdz vākam», Džonija Salamandera EP «Oranžs», blekmetāla grupas «Nycticorax» albums «Treatise of Death» (izdevējs ir Šveices leibls), kā arī Somijā ierakstītais un māsterētais «Kiss of the Dolls» ieraksts (šai grupai tas jau ir trešais). No otras puses, nominēto ierakstu lielāko daļu sastāda debijas albumi no jaunām grupām visdažādākajos žanros: sevi pieteikušas tādas vienības kā «Wagars» un «Kapakmens», «Elkupe» un «Darrva», «Eschatos» un «Sidechain Retreat».

Klausītāji atsevišķi var balsot par gada labāko grupu un gada labāko koncertgrupu, gada debitantiem, labāko vokālistu/-i un izcilāko instrumentālistu/-i. Šajās kategorijās fani var balsot par jebkuru atzinības vērtu mākslinieku — nav nepieciešams, lai šajās nominācijās balsis tiktu atdotas obligāti tikai tiem, kas nominēti vienlaikus arī gada labākā albuma titulam.

Ikviens aicināts noklausīties nominētos ierakstus un līdz 19. februārim balsot vietnē http://ejuz.lv/metalbalva — rezultātus noteiks tautas balsojums, kurš ir limitēts ar vienu balsojumu no katras IP adreses vai mobilās ierīces.

Latvijas Metālmūzikas Balvu pasniegšana notiks 22. februārī klubā “Melnā Piektdiena”. Koncertā uzstāsies grupas Rūsa, Urskumug, Wagars un daudzi citi, pasākumu vadīs DJ Deathperado.

Iepriekšējos gados Metālmūzikas gada balvas saņēmušas tādas grupas kā «Skyforger», «Frailty», «Sanctimony» u.c.. Latvijas Metālmūzikas gada balva pēc kluba "Melnā Piektdiena" un koncertaģentūras "Metalshow.lv" iniciatīvas notiek kopš 2010. gada, kad tika izvērtēts 2009. gada veikums.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV