Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

Paziņoti komponistu konkursa Windstream 2014 finālisti

Easyget.lv, 30.01.2014. 14:07

Noslēdzoties Starptautiskā komponistu konkursa Windstream 2014 otrajai kārtai, saskaņā ar konkursa nolikumu seši skaņdarbi tiek izvirzīti konkursa finālam, kas notiks 19. aprīlī plkst. 19.00 Lielajā ģildē.

2012. gada nogalē Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” izsludināja Starptautisko komponistu konkursu Windstream 2014 ar moto „izjūti Bahu, turpini Bahu, debatē ar Bahu”, un komponisti bija aicināti sacerēt skaņdarbus pūtēju orķestrim ar sastāvu, kas atbilst Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” sastāvam, skaņdarbos veidojot muzikālas un saturiskas arkas ar Johana Sebastiāna Baha mūziku. Konkurss notiek Pavasara festivāla Windstream ietvaros un tas ir Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas notikums.

Konkursa producente, Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” direktore Ilona Breģe saka: „Līdz 2013. gada 31. augustam komponisti iesūtīja savus darbus konkursam. Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” pateicas visiem komponistiem, kuri bija iesūtījuši savus skaņdarbus!”

Pēc atlases un konkursa pirmās kārtas, uz konkursa otro kārtu, kas bija anonīma, tika izvirzīti 12 skaņdarbi, kuri bija saņēmuši augstāko vērtējumu pirmajā kārtā. No otrās kārtas skaņdarbiem starptautiskā žūrija finālam izvirza sešus darbus (nosaukti alfabētiskā secībā) un to autori ir:

  • „2Q13. In memoriam”, komponists Djēgo Dāvids Kuevas Sančess (Diego David Cuevas Sanchez, Spānija);
  • „Astrolabio”, komponists Džirolamo Derako (Girolamo Deraco, Itālija);
  • „Bach Being Beauteous”, komponists Čārlzs Robins Brouds (Charles Robin Broad, Vācija); 
  • „Mir geht ein Licht auf”, komponiste Gundega Šmite (Latvija);
  • „Motus contrarius”, komponists Jukka-Pekka Lehto (Jukka-Pekka Lehto, Somija);
  • „Phrase”, komponists Nima Goušehs (Nima Gousheh, Lielbritānija).

Konkursa otrās un trešās kārtas žūrija strādā sekojošā sastāvā: komponists un diriģents Jans Van der Rosts (Jan Van der Roost, Beļģija), komponists un diriģents Franko Cesarīni (Franco Cesarini, Šveice), komponists Tošio Mašima (Toshio Mashima, Japāna), diriģents Mārtiņš Ozoliņš un komponists Andris Dzenītis (Latvija).

Klausītāji tiek aicināti uz koncertiem Rīgā, Lielajā ģildē: 17. aprīlī notiks Žūrijas koncerts, kurā skanēs Franko Cesarīni, Andra Dzenīša, Tošio Mašimas un Jana van der Rosta skaņdarbi, 19. aprīlī, klātesot konkursa fināla darbu autoriem un starptautiskai žūrijai, notiks konkursa Fināla kārta, bet 20. aprīlī – Laureātu apbalvošanas ceremonija un koncerts.

Aktuālākā informācija ir pieejama www.windstream.lv, www.music.lv/riga

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV