Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Eduards Cauna un Ēriks Loks Rokkafejnīcas dziesminieku vakarā

Easyget.lv, 03.02.2014. 10:47

Latvijas 1. Rokkafejnīcas dziesmu vakarā, kurš šoreiz notiks trešdienā 5.februārī plkst. 19.00, piedalīsies dziesminieki Eduards Cauna un Ēriks Loks.
Eduards Cauna un Ēriks Loks Rokkafejnīcas dziesminieku vakarā

Eduards Cauna ir dzimis Liepājā un beidzis tur bērnu mūzikas skolu. Eduards kopš studiju gadiem dzīvo Rīgā un tad arī iemīlēja akustisko folkmūziku. Savā muzikālajā darbībā cenšas celt gaismā klasiskās folkmūzikas vērtības un pusaizmirstus skaņdarbus, tā atkal un atkal sagādājot patīkamus pārsteigumus saviem klausītājiem. Eduarda dziedājums paliek atmiņā ar siltu balss tembru, precīzi notvertām noskaņām un izmeklētu repertuāru, kurā ietilpst Valda Atāla, Imanta Kalniņa, Valda Ābola, Ulda Ozola, Arņa Miltiņa un citu mūziķu dziedātas un dažkārt nepelnīti piemirstas dziesmas. Dziesminieka lielais dziesmu krājums veidojies, gadu gaitā iepazīstot un iemīlot latviešu dziesminieku vidi – apmeklējot dziesminieku koncertus, kolekcionējot audio ierakstus, draudzējoties ar dziesminiekiem un mācoties no viņiem. Eduards spēj dziesmā uztaustīt tās “nervu” un, piešķirot savus akcentus, atklāt to no jauna. Dziesma ir spēle ar vārdiem, klusumu, skaņu un noskaņu.

Ēriks Loks ir rīdzinieks. Dažādu laiku dažādu radiostaciju balss un seja. Viens no leģendārā radioraidījuma „Zvaigznīšu brīdis” veidotājiem un dalībniekiem. Lielisks pasākumu vadītājs, sportists. Vēlme spēlēt ģitāru Ērikam bijusi jau bērnībā, bet piepildījusies tikai pēc četrdesmit gadu vecuma, kad sieva Ziemassvētkos uzdāvinājusi ģitāru. Pēc kāda laika ciemos atnākušas arī kādas dziesmas. Uzstājoties, galvenokārt, Ēriks izpilda paša rakstītās dziesmas (mūzika un vārdi), kā arī vairākas Normunda Rutka kompozīcijas. Piedalījies arī Vislatvijas Dziesminieku Saietā 2012. Jautāts par nākotnes iecerēm, dziesminieks atbild: „Viss ir vienkārši un skaidri – turpināt izbaudīt prieku, ko spēj sniegt ģitāra un dziesmas! Muzicēt – tas ir tik lieliski!”

Dziesmu vakaru organizatori priecāsies par Jūsu ziedojumiem turpmākai Dziesmu vakaru sekmīgai norisei. Ziedot ir iespējams iemetot savu artavu, cik nu kurš var atļauties, speciāli apzīmētā ziedojumu kastītē pie ieejas koncerta norises vietā. Jūsu ziedojumi tiks izmantoti mūziķu un organizatoru ceļa izdevumu segšanai, poligrāfiskās produkcijas izgatavošanai un apskaņošanas kvalitātes uzlabošanai.

Dziesmu vakari notiek katru otro ceturtdienu (šis koncerts ir izņēmums) Latvijas 1. rokkafejnīcas „Reiterna nams” (Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4) Rokkafejnīcas saimnieki un darbinieki būs parūpējušies par atbilstošu atmosfēru un jau otro sezonu ceturtdienas izsludinātas par Vīna vakariem, kur papildus jau ierastajai smaržīgajai tējai un kafijai iespējams baudīt arī īpašus vīnus un atbilstošas uzkodas.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV