Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Labdarības koncerts Latvijas 1. Rokkafejnīcā

Easyget.lv, 04.02.2014. 09:37

6.februārī, plkst. 20 00, Latvijas Pirmajā Rokkafejnīcā notiks labdarības koncertu, kura mērķis ir piesaistīt ziedojumus 32 gadus jaunās Zanes Lazdiņas plaušu transplantācijai Vīnes klīnikā.
Labdarības koncerts Latvijas 1. Rokkafejnīcā

Zane Lazdiņa ir 32 gadus jauna sieviete no Ērgļiem, kura vēl tikai pirms 3 gadiem dzīvoja aktīvu dzīvesveidu - aizrāvās ar fotografēšanu, ceļošanu, atpūtu pie dabas, grāmatu lasīšanu, ēst gatavošanu, kas bija gan viņas pamatprofesija, gan hobijs vienlaicīgi, varētu teikt, pat dzīvesveids. Zane strādāja viesnīcā par pavāru. Pirms 3 gadiem Zanei atklāja retu slimību – pulmonālo arteriālo hipertensiju (PAH). Tas ir sindroms, ko raksturo asinsspiediena paaugstināšanās plaušu artērijās. Jo augstāks spiediens ir artērijās, jo smagāk jāstrādā sirdij, lai piegādātu asinis ķermenim. Tiek būtiski traucēta organisma apgāde ar skābekli, kā rezultātā iestājas skābekļa bads. Ārsti norāda: Zanei ar steigu ir nepieciešama plaušu transplantācija, ko var veikt tikai ārpus Latvijas. Taču tā izmaksā 120 000 eiro. Ar lūgumu pēc palīdzības - piešķirt nepieciešamos līdzekļus operācijas veikšanai - viņa vērsās pie Latvijas nacionālā veselības dienesta, taču saņēma atteikumu. Plaušu transplantācijas operācijas no valsts budžeta līdzekļiem netiek apmaksātas.

Zanes dzīvības cena ir 120 000 eiro. Un vienīgie, kas viņai šajā situācijā var palīdzēt, ir līdzcilvēki. Divu nedēļu laikā Zanes plaušu transplantācijai Latvijas iedzīvotāji ir saziedojuši jau teju 88 tūkstošus eiro. Pietrūkst 32 tūkstoši eiro.

Lai piesaistītu ziedojumus, radošā apvienība „Zero Defect” organizē labdarības pasākumu „Palīdzēsim Zanei dzīvot”.
Pasākums notiks 2014.gada 6.februārī, plkst. 20 00, Latvijas Pirmajā Rokkafejnīcā, Mārstaļu ielā 2/4, Rīgā, tajā piedalīsies tādi populāri mūziķi kā Kārlis Kazāks, Samanta Tīna, Musiqq, Otra puse,[Ex] da Bass un citi pazīstami, talantīgi mūziķi, kurus vieno rūpes par jaunas sievietes dzīvību.

Pasākuma laikā būs izvietotas ziedojumu kastītes, kur ikviens pēc savām iespējām varēs atstāt ziedojumu, lai glābtu Zanes dzīvību.

Ziedojumu piesaiste turpinās arī portālā Ziedot.lv, kā arī ziedot iespējams zvanot uz labdarības tālruni 9006 7009 (maksa par zvanu 1,42 eiro).

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV