Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Omas Briljanta Istabā notiks popmūzikas “Radošās darbnīcas”

Easyget.lv, 05.02.2014. 11:44

Omas Briljanta Istaba sadarbībā ar multiinstrumentālistu Rick Feds 6. februārī atklās "Radošo Darbnīcu" pasākumu sēriju, kurā savu dalību apstiprinājuši daudzi Latvijā labi pazīstami popmūzikas izpildītāji.
Omas Briljanta Istabā notiks popmūzikas “Radošās darbnīcas”

Popmūzikas radošās darbnīcas notiks katru ceturtdienu februārī un martā. Klausītājiem tā būs nebijusi iespēja ielūkoties mūziķu radošajā procesā un iespējams būt klāt nākotnes hitu dzimšanas brīdī. Uz pasākumiem aicināti visi vokālisti un instrumentālisti, lai dalītos ar savām idejām, vai tās būtu tikai skices vai jau gatavi skaņdarbi. Radošajās darbnīcās savu dalību jau apstiprinājuši tādi Latvijā iemīļoti izpildītāji kā Jānis Šipkēvics, Intars Busulis, Goran Gora, Agnese Rakovska, Aminata Savadogo, Maija Sējāne, Rūdolfs Macats, Matīss Čudars un daudzi citi.

Pasākumu sērijas idejas autors Rick Feds jeb Rihards Fedotovs stāsta: ”Dzīvojot Amerikā manu spēli un domāšanu kardināli izmainīja ik nedēļās darbošanās The Time popmūzikas jam session, kurā bieži iesaistījās tādi mūziķi kā The Roots, Musiq Soulchild, Bilal, Pharrell, Jill Scott un daudzi citi. Brīvā atmosfērā tika uz vietas radītas jaunas dziesmas vai izpildītas jau zināmas neierastos aranžējumos. Tāpat arī, regulāri sadarbojoties ar dažādiem gospeļu koriem, iemācījos, ka arī popmūzikā ir iespējams vairāk sajust dziesmu uz vietas un to izpildīt izrietoši no tā brīža emocijām, nevis tikai no iepriekš izdomātām niansēm. Tas viss veicina jaunradi, brīvību un patiesumu mūzikā.
Tādēļ, lai veicinātu pomūzikas attīstību Latvijā, uzsāku šos radošos jam session, kuri, es ceru, lauzīs populārās mūzikas žanru robežas un iespējams aizvedīs pie jaunu stilu rašanās un nebijušām sadarbības formām.”

Dziesminieks Goran Gora papildina: “Latvijas mūzikas industrija balstās uz pāris vaļiem. Un tie nebūt nav konkrēti izdevēji vai producenti. Šie "vaļi" ir - zināšanas, pieredze, gaume un kontakti. Protams, par gaumi strīdēties var katru mīļu brīdi, bet iespēja gūt pieredzi, jaunas zināšanas un kontaktus ir jāizmanto pie katras iespējas. Man ir pamatotas aizdomas, ka šajos vakaros notiks Latvijas mūzikā nebijusi pieredzes un zināšanu apmaiņa, kas, cerams, daudziem jaunajiem mūziķiem varētu kalpot par jaunu iedvesmu turpmākajam radošajam darbam!"

Savukārt dziedātāja Maija Sējāne uzsver, ka šī ir izcila iespēja savākt vienkopus labākos Latvijas mūziķus un vēl neatklātus talantus, kopā muzicējot vakaros, kuros viss notiek brīvā gaisotnē. Domāju, ka noteikti radīsies jaunas apvienības, dziesmas un mūzika. Brīnišķīga ideja ir realizēt to Latvijā.

Vakara programma.

20:00- 21:00 Vakara viesis ar opening set
21:00- 23:00 Jam Session/Open Mic

Pamatsastāvs:

Rick Feds - bungas, elektronika, vakara vadītājs
Rūdolfs Macats - taustiņinstrumenti
Matīss Čudars - ģitāra

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV