Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Mākslas muzejs „Rīgas Birža” aicina uz baroka mūzikas koncertu

Easyget.lv, 07.02.2014. 11:11

Sestdien, 22. februārī, plkst. 18.00 Mākslas muzejs „Rīgas Birža” (Doma laukumā 6, Vecrīgā) kopā ar Rīgas Senās mūzikas centru aicina baroka mūzikas un mākslas cienītājus uz koncertu muzeja Venēcijas zālē.
Mākslas muzejs „Rīgas Birža” aicina uz baroka mūzikas koncertu

Baroka orķestra „Collegium Musicum Riga” solistu grupa un baroka kora „Collegium Choro Musici Riga” solisti diriģenta Māra Kupča vadībā šoreiz koncerta klausītājus iepriecinās ar Latvijas vēsturiskajā teritorijā tapušo baroka mūziku – Johana Valentīna Mēdera (Johann Valentin Meder, 1649–1719) un Johana Fišera (Johann Fischer, 1646–1716) skaņdarbiem, kas radušies 17.–18. gadsimta mijā.

Vēsturiskajā Latvijas teritorijā ir strādājuši daudzi ievērojami komponisti, atstājot paliekošu muzikālu mantojumu. Viens no tiem ir Johans Valentīns Mēders, kura daiļradē ir gan skaisti instrumentāli, gan vokāli opusi. Savukārt atskaņotajos Johana Fišera darbos atklāsies baroka laika mūzikas nianses.
Aicināti visi interesenti!

Koncerta ieejas biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā no 20. janvāra Mākslas muzeja „Rīgas Birža” kasē. Biļešu cena: pieaugušiem – EUR 7,11 / LVL 5,00; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 4,27 / LVL 3,00. Iegādājoties biļeti, pirms koncerta iespējams apskatīt Mākslas muzeja „Rīgas Birža” pastāvīgo ekspozīciju 3. un 4. stāvā. Koncertā vietu skaits ir ierobežots (zāles ietilpība – 60 sēdvietas).

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV