Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Koncertūre "Viņš un Viņa. Francija un Latvija."

Easyget.lv, 07.02.2014. 11:25 | komentāri (1)

Šodien duets „Viņš un Viņa” uzsāks koncerttūri pa Latvijas pilsētām ar koncertprogrammu, kas patiesībā ir francūža un latvietes mīlas stāsts.
Koncertūre "Viņš un Viņa. Francija un Latvija."

Vairāki saksofoni un birbīne, ģitāra un vijole, elektronika un Frederika Ormēna šarmantā balss - tas viss veidos atraktīvu un sirsnīgu, mūsdienīgu un mūžsenu stāstu romantiskā koncertā "Viņš un Viņa", kurā muzicēs franču saksofonists un komponists Freds Ormēns (Fred Hormain) un saksofoniste, Rīgas saksofonu kvarteta dalībniece Ilze Lejiņa.

Interesanti, ka savus ceļus abi mākslinieki krustojuši ne tikai uz muzikālās skatuves, bet arī dzīvē. Franču saksofonists un multiinstrumentālists Freds Ormēns muzikālo profesionalitāti krājis, piedaloties daudzos projektos džeza, salsas, elektro un funk stilā gan Francijā, gan Eiropā. Par viņu saka — talantīgs un spontāns, improvizējot mūziķis jebkuru dzīves mirkli pārvērš maģiskā piedzīvojumā. Iespēlējis saksofona solo Laimas Vaikules jaunākajā albumā „Atkal mājās”.

Ilzi Lejiņu savukārt zinām kā vienu no pirmajām populārajām latviešu saksofonistēm Latvijā. Pabeigusi Madonas mūzikas skolu, Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas koledžu, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, Ilze sevi pilnveidoja studijās Dānijas Karaliskajā mūzikas akadēmijā un Nacionālajā mūzikas konservatorijā Montroijā Francijā. Muzicējot Rīgas saksofonu kvartetā, ieguvusi Lielo Mūzikas balvu, dibinājusi un vadījusi meiteņu saksofonu kvartetu n[ex]t. Ilze daudzus gadus bija saksofonu grupas koncertmeistare profesionālajā pūtēju orķestrī „Rīga”, spēlēja solo partijas Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī un Latvijas Operas orķestrī.

Mūziķi sniegs sešus koncertus:
Krimuldas tautas nams - 7.februāris 19.00
Nīcas kultūras nams - 8.februāris 19.00
Kultūras pils Ziemeļblāzma - 9.februāris 17.00 – KONCERTS IZPĀRDOTS!
Jūrmala, restorāns „Neptūns” - 7.marts 20.30
Ikšķiles tautas nams - 8.marts 16.00
Ērgļu saieta nams - 9.marts 13.00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV