Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

"UMS 'n JIP" koncerts Ģertūdes ielas teātrī

Easyget.lv, 07.02.2014. 11:30

Šovakar ar plašu elektroakustiskās mūzikas programmu februāra sākumā Rīgā viesosies šveiciešu mūsdienu mūzikas duets UMS 'n JIP, kas ir pasaulē visvairāk koncertu sniegušais mūsdienu mūzikas ansamblis.

Dueta sadarbība ar latviešu komponistiem un studentiem notiks jau otro reizi, un tās rezultātā taps jauni elektroakustiski skaņdarbi. Savas vizītes laikā ar ārzemju jauno komponistu īpašu programmu UMS 'n JIP sniegs koncertu 7. februārī plkst. 20:30 Ģertrūdes ielas teātrī. Ieeja pasākumā bez maksas.

Sadarbību ar latviešu profesionālajiem komponistiem un studentiem UMS 'n JIP veido jau otro reizi. Pirmajā reizē speciāli šim ansamblim jaundarbus radīja komponisti - Indra Riše, Juris Ābols, Marina Gribinčika un Mūzikas akadēmijas studenti - Ieva Klingenberga, Laura Gustovska un Oskars Herliņš, turklāt Ievas Klingenbergas darbu Schizophrenic ansamblis vairākkārt atskaņojis citās valstīs. Līdzīgā veidā sadarbība ir paredzēta arī šogad. Projektā ir iesaistīti profesionālie komponisti - Gundega Šmite, Selga Mence, Rolands Kronlaks - un studenti - Linda Leimane, Platons Buravickis, kā arī Jackin Pousson -, un šo autoru elektroakustisko skaņdarbu pirmatskaņojumi notiks nākamajā rudenī un ziemā.

Šogad savas vizītes laikā UMS 'n JIP plāno pasākumu virkni, kuru noslēgs koncerts Ģertrūdes ielas teātrī. Programmā: Nikolai Khrust, Anton Svetlichny, Michael Fuchmann, JIP, Mehmet Can Özer, Du Yun. Ieeja pasākumā bez maksas.

Projektu atbalsta Canton du Valais, Pro Helvetia, Fondation Nicati de Luze, Šveices vēstniecība Latvijā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV