Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Mākslas muzejā „Rīgas Birža” skanēs M. K. Čurļoņa mūzikas klavierkoncerts

Easyget.lv, 07.02.2014. 16:29

Sestdien, 15. februārī, plkst. 18.00 Mākslas muzejā „Rīgas Birža” (Doma laukumā 6, Vecrīgā) mākslinieka M. K. Čurļoņa mazdēls Roks Zubovs kopā ar dzīvesbiedri, pianisti Sonatu Deveiķīti-Zubovieni sniegs M. K. Čurļoņa mūzikas klavierkoncertu.
Mākslas muzejā „Rīgas Birža” skanēs M. K. Čurļoņa mūzikas klavierkoncerts

Līdz ar citiem skaņdarbiem vakaru atklās tādas pazīstamā 19.–20. gadsimta mijas lietuviešu mākslinieka Mikalojus Konstantina Čurļoņa (Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, 1875–1911) kompozīcijas kā „Trīs mazurkas” un „Mirāža”, savukārt turpinājumā skanēs četrrocīga simfoniska poēma „Mežā”, kuru Roks Zubovs (Rokas Zubovas) izpildīs kopā ar pianisti Sonatu Deveiķīti-Zubovieni (Sonata Deveikytė-Zubovienė). Tāpat kā M. K. Čurļoņa glezniecība, arī viņa muzikālās kompozīcijas klausītājus ieved lietuviešu folkloras pasaulē, piemēram, šajā koncertā būs iespēja dzirdēt vairākas 1905. gadā komponētās „Lietuviešu dziesmas”.

Kauņas Vītauta Dižā Universitātes Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras vadītājs Roks Zubovs ir bijis pasniedzējs Lietuvas Mākslas un teātra akadēmijā (Viļņa, Lietuva) un Sanhavjeras Universitātes Mūzikas katedrā (Čikāga, ASV). Viņš ir starptautisko klavieru konkursu uzvarētājs Ņujorkā un Viļņā, ar solokoncertiem uzstājies dažādos festivālos Dienvid- un Ziemeļamerikā, Eiropā, Krievijā un Irānā. Pianists bieži uzstājas arī ar savu dzīvesbiedri, pianisti Sonatu Deveiķīti-Zubovieni klavieru duetā „Duo Zubovas” un kā kamermūziķis – ar dažādiem solistiem un kameransambļiem.

Roks Zubovs ir veicis vairākus ierakstus Lietuvas Nacionālajā televīzijā, viņa uzstāšanās ir pārraidītas Klasiskās mūzikas radio stacijās Amerikas Savienotajās Valstīs (Čikāgā, Ņujorkā, Klīvlendā), Bulgārijā, Norvēģijā un Lietuvā. 2010. gadā, atzīmējot M. K. Čurļoņa 135. gadadienu, pianists ierakstīja visus komponista klavieru skaņdarbus. 6 kompaktdisku komplekts tika izdots 2011. gadā. Tāpat Roks Zubovs ir attēlojis Čurļoni Roberta Mulana mākslas filmā „Vēstules Sofijai”, kas uz ekrāniem nonāca 2013. gadā.

Koncerta ieejas biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā no 3. februāra Mākslas muzeja „Rīgas Birža” kasē. Biļešu cena: pieaugušiem – EUR 7,11 / LVL 5,00; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 4,27 / LVL 3,00. Iegādājoties biļeti, pirms koncerta iespējams apskatīt Mākslas muzeja „Rīgas Birža” izstādi „Mikalojus Konstantins Čurļonis un Rūdolfs Pērle” 1. stāvā. Koncertā vietu skaits ir ierobežots (zāles ietilpība – 100 sēdvietas).

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV