Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Orķestris „Rīga” aicina uz „Mīlestības karnevālu”

Easyget.lv, 10.02.2014. 16:46

Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” Valentīndienas koncerts „Mīlestības karnevāls” notiks piektdien, 14. februārī, plkst. 19.00 Lielajā ģildē.

Koncertprogrammu veidos dažādu zemju komponistu dziesmas, dueti un instrumentālas kompozīcijas. Solisti – Ieva Kerēvica, Artūrs Skrastiņš un Juris Jope, koncerta vadītāji – Anete Ašmane un Artūrs Skrastiņš, diriģents – Raitis Ašmanis.

Jau kopš 2007. gada Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” rīko koncertu Svētā Valentīna dienā, liekot klausītāju sirdīm just līdzi mīlētāju priekiem un bēdām, kas paustas mūzikā. Savulaik šos koncertus diriģēja Andris Poga – „Mīlas stāsti” un „Vēlreiz par mīlestību”. Valentīndienas programmas „Tev pieder visa mana sirds” un „La dolce vita” klausītājiem sniedzis orķestra mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Ozoliņš. Arī diriģenta Raita Ašmaņa vadībā orķestris „Rīga” ir iestudējis vairākus Valentīndienas koncertus, kā „Amor a la Mexicana”, „Mīlas stāsti”, un šogad – īpaši dzirkstoša un sirsnīga veidojas koncerta „Mīlestības karnevāls” programma.

Koncertā skanēs gan Eiropas komponistu – Ž. P. Reverberi, Dž. Rosīni, F. Laija un Luigaija skaņdarbi, atspoguļojot karnevālu tradīcijas Vidusjūras zemēs, gan Latīņamerikas komponistu – A. Barrozo, A. Pjacollas, T. Puentes, L. Bonfas kompozīcijas, uzburot īpašo Latīņamerikas karnevālu noskaņu sambas un mambo ritmos.

No koncerta programmas jāizceļ dažas ļoti populāras kompozīcijas, kas stāsta par romantiskām jūtām, skūpstiem un mīlestību. Dailes teātra dziedošo aktieri Artūru Skrastiņu būs iespēja dzirdēt, interpretējot meksikāņu komponistes Konsuelo Velaskesas pasaulslaveno hītu „Besame Mucho”. Duetā ar Ievu Kerēvicu viņš dziedās Ērvinga Bērlina „Anything You Can Do” un leģendāro Karsona Pārka duetu „Somethin’ Stupid”, ko reiz dziedājis gan pats komponists kopā ar sievu, gan Frenks Sinatra ar meitu Nensiju, gan Robijs Viljamss ar Nikolu Kidmenu.

Savukārt Juris Jope un Ieva Kerēvica, līdzās vairākām solo kompozīcijām, izpildīs duetā Harolda Ārlena džeza standartu „Down with Love” un Džoakīno Rosīni humoristisko „Kaķu duetu”.

Biļetes uz Valentīndienas koncertu „Mīlestības karnevāls” iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Aktuālākā informācija ir pieejama www.music.lv/riga, www.facebook.com/RIGAorchestra, www.draugiem.lv/pporiga

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV