Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Jaunāko albumu klāstā - Sun Kil Moon, Rosanne Cash, Tinariwen u.c.

Atis Žagars, 11.02.2014. 13:32

Mūzikas ierakstu plauktus papildina virkne augsti novērtētu albumu no Sun Kil Moon, Bostonas folkmūziķes Marisas Nadleres, Džonija Keša vecākās meitas Rozannas, āfrikāņu grupas Tinariwen un kritiķu atzītās britu mūziķes Katy B 
Jaunāko albumu klāstā - Sun Kil Moon, Rosanne Cash, Tinariwen u.c.

Sun Kil Moon – „Benji” [Caldo Verde]

Pagājušajā gadā izdevis trīs ierakstus, ko varētu dēvēt par blakus projektiem, Marks Kozeleks atgriezies pie sava zināmākā projekta Sun Kil Moon, laižot klajā sesto studijas albumu „Benji”. Albumu, ko savā ziņā var dēvēt par mūziķa autobiogrāfiju un pārdomām par dzīves trauslumu, draudzību un nāvi, mūzikas kritiķi pamatoti dēvē par visiespaidīgāko 47 gadus vecā Marka Kozeleka karjerā. „Albumā ir 11 dziesmas, un teju katras beigās kāds nomirst. Taču dīvainā kārtā tas ir vismazāk depresīvais no Kozeleka ierakstiem,” raksta portāls Pitchfork, ieliekot „Benji” 9.2 no 10 ballēm.

Marissa Nadler – „July” [Bella Union]

32 gadus vecā Bostonas folkmūziķe Marisa Nadlere jau sen kā neprasa komentārus vismaz savā mūzikas lauciņā, viņas jaunākais albums „July” ir jau sestais karjerā. Taču tikai pērn jaunā dāma tikusi pie ierakstu līguma ar pazīstamo izdevniecību Bella Union (ASV albumu izplatīs ne mazāk zināmais Secretly Canadian). „Marisa Nadlere ir sākusi flirtēt ar sauli, bet joprojām runā par tumsu tā, kā neviens,” raksta britu portāls Drowned In Sound, ieliekot albumam 8/10. „Karjeras labākais ieraksts,” pievienojas NME ar tādu pat atzīmi.

Rosanne Cash – „The River and The Thread” [Decca]

Leģendārā un nu jau tai saulē dziedošā kantrīmūziķa Džonija Keša vecākā meita Rozanna savu debijas ierakstu izdeva jau pirms 35 gadiem. 2007.gadā, tikai četrus gadus pēc tēva nāves, viņai atklāja retu slimību, kā rezultātā Rozannai tika izdarīta smadzeņu operācija. Jaunākais albums „The River and the Thread” ir pirmais kopš tā laika, turklāt daudzi mūzikas apskatnieki ir vienisprātis – viens no labākajiem karjerā. „Dziļāks kā jebkad, tas gremdējas sarežģītās emocijās, neiespējamās situācijās, pikantās atziņās, liktenī un vēsturē,” albumu apraksta žurnāls Uncut, piešķirot augstāko novērtējumu 10/10.

Tinariwen – „Emmaar” [Wedge]

Tinariwen droši var dēvēt par slavenāko muzikālo kolektīvu no Mali. Katrā ziņā diezin vai daudz grupas no šīs Āfrikas valsts ir uzstājušās lielākajos Eiropas festivālos, ieguvušas Grammy balvas un sadarbojušās ar virkni Rietumu slavenību, piemēram, jaunākajā albumā „Emmaar” piedalās Red Hot Chilli Peppers ģitārists Džošs Klinghofers. „To ir tik neticami viegli klausīties! Grupa, kas gājusi cauri tik daudz satricinājumiem, spēj dot tik daudz skaistuma,” raksta portāls Music OMH, ieliekot četrarpus zvaigznes no piecām.

Katy B – „Little Red” [Columbia]

Slavenās „BRIT School” absolvente un 2011.gadā Mercury Music Prize nominētā britu mūziķe Katy B izdevusi savu otro studijas ierakstu „Little Red”. Apvienojot deep-house, electro un r’n’b mūzikas stilus, Katy B jaunajā platē sevi piesaka kā vienu no īpašākajām un radošākajām tā dēvētā „komercradio” formāta britu dziedātājām. „Uzaugot gan ar meinstrīma, gan klubu mūziku, Keitija ir guvusi lielu priekšrocību salīdzinājumā ar savām konkurentēm,” raksta žurnāls Q, pievienojot 8 balles no 10.

Foto: Tinariwen – „Emmaar”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV