Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Rīgas un Liepājas kori tiekas nesteidzīgās sarunas par mīlestību

Easyget.lv, 11.02.2014. 18:21

16. februārī plkst. 16:00 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē Rīgas Latviešu biedrības kamerkora Austrums un Liepājas Latviešu biedrības kora Intis kopkoncerts - ikgadējais Valentīna dienas projekts, kas šoreiz veltīts Imanta Ziedoņa un Rabindranata Tagores nesteidzīgām sarunām par mīlestību.

Koncertā skanēs komponistu Imanta Kalniņa, Artūra Maskata, Pētera Vaska un Riharda Dubras mūzika ar R.Tagores un I.Ziedoņa vārdiem. Noskaņu ziņā dažādo programmu caurvīs vienojošais neviltotu jūtu, ziedošanās, eksistences prieka motīvs un pāri visam - liktenīgas un nesavtīgas mīlestības stāsts.

Koncerts tiks atklāts ar I.Kalniņa 6. simfonijas 2. daļu, kas sarakstīta jau 2001. gadā, taču joprojām pārsteidz klausītājus ar harmoniski plūstošo teju dievinošas un pārcilvēciskas mīlestības tēmu. Turpinājumā būs iespēja dzirdēt R.Maskata valšus no cikla „Ziedoņa valši” un P.Vaska kordziesmas no cikla „Mīlas dziesmas”, kas tapis pagājušajā gadā kā veltījums izcilajam dzejniekam Imantam Ziedonim. Dziedās ne tikai jauktā kora sastāvs, bet arī abu koru vīru un sieviešu grupas. Koncerta noslēgumā - I.Kalniņa kordziesmas.

Koncertā piedalīsies Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauniešu koris „Intis”, diriģente Ilze Valce, Rīgas Latviešu biedrības nama jauktais koris „Austrums”, diriģenti Ārijs Šķepasts, Vilhelms Vācietis, Matīss Tučs, pie klavierēm lieliskie Mareta Beitika un Aldis Liepiņš.

Koncerta norises vietā būs apskatāma arī Ģērmaņu ģimenes un Laimas Eglītes gleznu izstāde.

Biļetes iespējams iegādāties Rīgas Latviešu biedrībā pirms koncerta no plkst. 15:00. Ieejas maksa - 2 EUR.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV