Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Šveiciešu saksofona spēles zvaigzne Markuss Veiss uzstāsies Rīgā

Easyget.lv, 11.02.2014. 18:37

Latvijas Mūzikas akadēmija aicina visus interesentus uz Starptautisko saksofonu dienu noslēguma koncertu sestdien, 15. februārī plkst. 16.00 JVLMA Lielajā zālē, kurā piedalīsies projekta īpašais viesis – Markuss Veiss no Šveices.
Šveiciešu saksofona spēles zvaigzne Markuss Veiss uzstāsies Rīgā

Koncertā piedalīsies arī pašmāju saksofonists, JVLMA pedagogs Arvīds Kazlausks, kā arī JVLMA studenti Santa Bukovska, Edgars Trapans, Baiba Tilhena, Gundars Kokins, Baiba Tauriņa, Jevģēnija Oļšanska, Katrīna Kivleniece, Raimonds Petrovskis, Viesturs Celms un Sibēliusa Akadēmijas (Somija) studenti Perttu Nurkka, Marc Vilanova Pinyol, Anna-Sofia Anttonen. Koncerta skanēs Ģ. Ligeti, Dž. Keidža, S. Reiha un E. Vitekera kompozīcijas.

Markuss Veiss (Marcus Weiss) ir viens no pasaules vadošajiem mūsdienu saksofonistiem. Viņa repertuārs ietver visu šī instrumenta īsās vēstures mūziku, no pirmsākumiem – franču impresionisma - līdz mūsu dienām. Viņa galvenā kaislība ir saksofona kā solo instrumenta lomas veidošana mūsdienu mūzikā. Kā solists uzstājas gan kopā ar dažādiem Eiropas orķestriem, gan tādiem izciliem kamersastāviem kā Klangforum Wien, Ensemble Contrechamps, Ensemble Recherche, Ensemble Modern, Eiropas kamerorķestris un citi. Pēdējos gados viņš aktīvi muzicē divos savos ansambļos: Trio Accanto ar pianist Jukiko Sigavara un perkusionistu Kristianu Dieršteinu, un ar saksofonu ansambli XASAX/Paris. Kā improvizators un mūzikas līdzautors Veiss darbojas arī dažādu duetu sastāvos, piemēram ar Ernesto Milinari un Marku Dresseru. Kopš 1995. gada Veiss pasniedz saksofona spēli un kameransambli Bāzeles Mūzikas augstskolā.

Markuss Veiss viesojas Latvijas Mūzikas akadēmijā no 10. līdz 15. februārim Starptautisko saksofonu dienu ietvaros. Šis projekts īstenots, pateicoties grantu shēmai „Šveices pētnieku aktivitātes Latvijā”. Saksofonu dienu īpašais viesis vada individuālās stundas, meistarklases un kopā ar JVLMA un Sibēliusa akadēmijas studentiem muzicēs noslēguma koncertā sestdien, 15. februārī plkst. 16.00 Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē.

Starptautisko saksofonu dienu galvenais uzdevums ir ilgs intensīvs darba process: meistarklases, lekcijas, muzicēšana dažādos sastāvos, koncertprogrammu sagatavošana un atskaņošana, kas ļauj salīdzināt un apmainīties ar pieredzi, papildināt savas zināšanas, dibināt kontaktus, iegūt jaunas idejas un spēlēt kopā ar pasaulē atzītiem profesionāļiem. Priecājamies, ka par Saksofonu dienu viesprofesoru piekritis būt pazīstamais šveiciešu saksofonists.

Biļešu pārdošana stundu pirms koncerta norises vietā. Biļetes cena - 5 €, skolēniem, uzrādot apliecības – ieeja bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV