Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jaunie mūziķi nedēļas nogalē tiksies Rīgā

Easyget.lv, 12.02.2014. 14:53

Jau septīto reizi notiks Latvijas izglītības iestāžu instrumentālo ansambļu un vokāli-instrumentālo ansambļu festivāls – konkurss.

Konkursu organizē Valsts izglītības satura centrs, un jau piekto reizi tas notiks Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā. Festivālā piedalīsies dažādi instrumentālie un vokāli-instrumentālie ansambļi, kā arī popgrupas no visas Latvijas.

Pasākumā būs dzirdama daudzveidība, sākot ar tautas mūziku, klasiku, līdz pat džezam un mūsdienu populārajiem skanējumiem. Festivāls ir svētki visiem Latvijas skolu bērniem un jauniešiem, kuri muzicē dažādos interešu izglītības instrumentālajos un vokāli-instrumentālajos kolektīvos. Arī kolektīvu vadītājiem tā ir iespēja iegūt jaunu pieredzi un salīdzināt savu kolektīvu māksliniecisko varēšanu ar citu kolektīvu sniegumu.

Festivāla konkursu vērtēs profesionāla žūrija. Iepriekš žūrijā ir piedalījušies Latvijā pazīstami mūziķi un augstskolu mācībspēki: komponists Juris Kulakovs, mūziķis Kārlis Būmeisters, džeza mūziķis Indriķis Veitners, dziedātāja Ieva Kerēvica.

Šogad konkursa žūrijā ir uzaicināti vairāki Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas mācībspēki: docenti Tālis Gžibovskis, Inga Bērziņa un Guntars Bernāts, lektori Zigmunds Žukovskis un Andrejs Jevsjukovs, docents Jānis Grigalis, kokles nozares speciālistes Māra Vanaga un Ilze Žvarte, komponists un dziedātājs Jānis Holšteins-Upmanis un dziedātāja Karīna Tropa.

Festivālu – konkursu sestdien, 15.februārī, plkst.9:15 atklās instrumentālie ansambļi, plkst.12:15 uzstāsies džeza ansambļi, plkst.12:45 savu uzstāšanos sāks vokāli-instrumentālie ansambļi. Savukārt svētdien, 16.februārī, plkst.9:00 muzicēs koklētāju un tautas mūzikas ansambļi, bet plkst.14:00 uzstāsies popgrupas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV