Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jauniešu koris Balsis aicina uz tradicionālo Valentīndienas koncertu „Mīlestība = II”

Easyget.lv, 12.02.2014. 15:42

Septīto gadu jaunieši koris Balsis 14. februārī klausītājus priecē koncertā „Mīlestība = II”, šogad tas notiks centrā Koka Rīga.
Jauniešu koris Balsis aicina uz tradicionālo Valentīndienas koncertu „Mīlestība = II”

Mīlestības ir dažādas un nenodefinējamas. Šajā reizē jauniešu koris Balsis stāstīs ar sajūtām par Rīgu. Pilsētu, bruģi, tajā esošo noskaņu trauslumu un cilvēkiem. Tiks demonstrēta īsfilma „Baltie zvani” (režisors Ivars Kraulītis, scenārija autors Herca Franks, operators Uldis Brauns). Filma „Baltie zvani”, lai arī uzņemta kā spēlfilma, kļuva par pagrieziena punktu latviešu dokumentālā kino attīstībā, liekot pamatus Rīgas poētiskā dokumentālā kino skolai. Filmas radošā komanda pirmoreiz pievērsa tik lielu uzmanību gleznieciskai poētikai un improvizācijai, Rīgas tēlu atklājot ar kontrastu kombināciju - maza meitenīte un trausli balti ziediņi pretstatīti akmeņainai un mašīnu pilnai pilsētai.

Koncertā par Rīgu ar Aleksandra Čaka, Ojāra Vācieša, Jura Brežģa, Mārtiņa Brauna, Alfrēda Krūkļa vārdiem un Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Artura Maskata, Aleksandra Kublinska, Ulda Stabulnieka un Elgas Īgenbergas mūziku stāstīs Ivo Sildegs (balss), Aija Dimza (flauta), Uģis Krišjanis (klavieres), Ints Teterovskis (diriģents) un Jauniešu koris Balsis.

Koka Rīgā (Krāsotāju iela 12) valdīs 60. g. – 70. gadu gaisotne, tāpēc arī skatītāji ir aicināti šajā vakarā pievienoties šai modei. Pēc filmas noskatīšanās sekos dejas 60.-70. gadu latviešu estrādes mūzikas pavadībā.

Koncerta Mīlestība = II sākums plkst. 20:30. Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs, bilesuparadize.lv. Biļešu cena 5 €, 2 € (senioriem).

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV