Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Topošie un esošie mūziķi vienosies kopīgā koncertā

Easyget.lv, 13.02.2014. 11:48

15. februārī plkst.12.00 t/p Alfa kopīgā koncertā uzstāsies Latvijas mūzikas skolu audzēkņi un Normunds Rutulis, "Otra Puse", Marta Ritova, Ivo Grīsniņš Grīslis, Kārlis Kazāks, Paula Dukure, Mārtiņš Jātnieks, Rihards Lepers, Marta Līne, Andris Ābelīte, Jānis Aišpurs.

Jau sešus gadus Mūzikas ierakstu gada balva Zelta Mikrofons notiek sadarbībā ar t/p Alfa, kurā tiek organizēts tautas balsojums par labāko Gada dziesmu. Līdztekus balsojumam t/p Alfa un Mārtiņa Freimaņa fonds uzrunā sabiedrību, aicinot atbalstīt Latvijas mūzikas skolas.

Koncertā uzstāsies labdarības akcijā izvēlētās mūzikas skolas: Varakļānu mūzikas un mākslas skola, Kārļa Kažociņa Madlienas mūzikas un mākslas skola, Emīla Melngaiļa Liepājas mūzikas vidsskola, kā arī Pāvilostas mūzikas skolas trompetiste, kurai t/p Alfa piešķirs simpātijas balvu - trompeti. Pasākumu vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Arturs Krūzkops.

T/p Alfa vadītāja Liene Apine: "Koncerts paredzēts kā pateicība cilvēkiem, kuri jau ziedojuši mūzikas skolām tik vajadzīgos mūzikas instrumentus un kā mudinājums tiem, kuri to var paspēt izdarīt vēl līdz 16. martam. Esam priecīgi par iespēju rīkot koncertu, kas vinuviet t/p Alfa pulcēs tik daudzus jaunos talantus. Pateicamies par atsaucību ziedotājiem, kā arī vēlamies uzsvērt, ka katrs ziedotājs ar savu atbalstu sniedz ne vien palīdzību konkrētajai mūzikas skolai, bet arī palīdz attīstīties mūzikas nozarei kopumā."

Līdz šim atsaucību akcijai cilvēki izrādījuši ziedojot: notis, akordeonu, kokli, klavieres un dažus pūšaminstrumentus.

"Lai uzbūvētu māju, vajag pamatus, lai sasniegtu virsotnes mūzikā, vispirms nepieciešamas iemaņas, un to sniedz mūzikas skolas. Esmu daudzkārt dzirdējusi populāru mūziķu pateicības vārdus savām mūzikas skolām un skolotājiem, bet šajās dienās ir iespēja arī reāli palīdzēt savai vai kādai citai skolai, ziedojot instrumentus vai līdzekļus to iegādei. Varbūt tieši ar jūsu palīdzību pie saviem Zelta Mikrofoniem kādreiz tiks topošie mūziķi, komentē Zelta Mikrofons producente Elita Mīlgrāve.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV