Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Goran Gora uzstāsies Omas Briljanta Istabas radošajā darbnīcā

Easyget.lv, 13.02.2014. 14:24

Popmūzikas radošo darbnīcu sērijas otrajā pasākumā ceturtdien, 13. februārī, bārā Omas Briljanta Istaba uzstāsies dziesminieks Goran Gora.
Goran Gora uzstāsies Omas Briljanta Istabas radošajā darbnīcā

Radošās darbnīcas organizē Omas Briljanta Istaba sadarbībā ar multiinstrumentālistu Rick Feds un tajās savu dalību apstiprinājuši daudzi Latvijā labi pazīstami popmūzikas izpildītāji. Popmūzikas radošās darbnīcas notiks katru ceturtdienu februārī un martā. Klausītājiem tā ir nebijusi iespēja ielūkoties mūziķu radošajā procesā un iespējams būt klāt nākotnes hitu dzimšanas brīdī. Uz pasākumiem aicināti vokālisti un instrumentālisti, lai dalītos ar savām idejām, vai tās būtu tikai skices vai jau gatavi skaņdarbi. Katru nedēļu Rick Feds aicina pievienoties arī kādu īpašo viesi, un šonedēļ tas būs Goran Gora. Pagājušajā nedēļā pasākumu sēriju uzsāka dziedātāja Žanna Blagoveščenskaja. Turpmākajās nedēļās savu dalību apstiprinājuši tādi Latvijā iemīļoti izpildītāji kā Jānis Šipkēvics, Intars Busulis, Agnese Rakovska, Aminata Savadogo, Maija Sējāne un citi.

Pasākumu sērijas idejas autors Rick Feds jeb Rihards Fedotovs stāsta: ”Dzīvojot Amerikā manu spēli un domāšanu kardināli izmainīja ik nedēļās darbošanās The Time popmūzikas jam session, kurā bieži iesaistījās tādi mūziķi kā The Roots, Musiq Soulchild, Bilal, Pharrell, Jill Scott un daudzi citi. Brīvā atmosfērā tika uz vietas radītas jaunas dziesmas vai izpildītas jau zināmas neierastos aranžējumos. Tāpat arī, regulāri sadarbojoties ar dažādiem gospeļu koriem, iemācījos, ka arī popmūzikā ir iespējams vairāk sajust dziesmu uz vietas un to izpildīt izrietoši no tā brīža emocijām, nevis tikai no iepriekš izdomātām niansēm. Tas viss veicina jaunradi, brīvību un patiesumu mūzikā. Tādēļ, lai veicinātu pomūzikas attīstību Latvijā, uzsāku šos radošos jam session, kuri, es ceru, lauzīs populārās mūzikas žanru robežas un iespējams aizvedīs pie jaunu stilu rašanās un nebijušām sadarbības formām.”

Dziesminieks Goran Gora papildina: “Latvijas mūzikas industrija balstās uz pāris vaļiem. Un tie nebūt nav konkrēti izdevēji vai producenti. Šie "vaļi" ir - zināšanas, pieredze, gaume un kontakti. Protams, par gaumi strīdēties var katru mīļu brīdi, bet iespēja gūt pieredzi, jaunas zināšanas un kontaktus ir jāizmanto pie katras iespējas. Man ir pamatotas aizdomas, ka šajos vakaros notiks Latvijas mūzikā nebijusi pieredzes un zināšanu apmaiņa, kas, cerams, daudziem jaunajiem mūziķiem varētu kalpot par jaunu iedvesmu turpmākajam radošajam darbam!"

Šovakar programma sekojoša:

  • 20:00- 21:00 Goran Gora ar opening set
  • 21:00- 23:00 Jam Session/Open Mic

Pamatsastāvs: Rick Feds - bungas, elektronika, vakara vadītājs, Rūdolfs Macats – taustiņinstrumenti un Matīss Čudars – ģitāra.
Īpašie viesi:

  • 13. februārī Goran Gora;
  • 20. februārī Leila Alijeva; 
  • 27. februārī Agnese Rakovska
  • 6. martā Shipsi jeb Jānis Šipkēvics;
  • 13. martā Aminata Savadogo; 
  • 20. martā Maija Sējāne 
  • 27. martā Intars Busulis.

Ieeja: bez maksas

Foto: Goran Gora. Foto (c) Marina Ignatjeva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV