Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Lielās mūzikas balvas 2013 nominācija "Par izcilu darbu ansamblī"

Easyget.lv, 13.02.2014. 16:10

Lielās mūzikas balvas 2013 nominācijai kategorijā „Par izcilu darbu ansamblī” ir izvirzīti klarnetists Mārtiņš Circenis, pianiste Herta Hansena un sitaminstrumentālists Artis Orubs.
Lielās mūzikas balvas 2013 nominācija "Par izcilu darbu ansamblī"

Mārtiņš Circenis iepriecināja ar izcilu spēli LNSO Valsts koncertā Pētera Plakida skaņdarbā “Vēl viena Vēbera opera” un sniedza neaizmirstamu klarnetes solo Emīla Dārziņu “Melanholiskajā valsī” Frankfurtē Latvijas Kultūras dienu atklāšanas koncertā, sajūsminot ap 2000 klausītāju un atklājot Rietumu publikai vienu no latviešu mūzikas dvēseliskākajām identitātes lappusēm. Kā kamermūziķis viņš sevi daudzpusīgi parādījis koncertos Latvijas Nacionālajā operā, Siguldā, Ventspilī un Liepājā,” uzsver Lielās mūzikas balvas 2013 žūrijas loceklis Indriķis Veitners.

Mārtiņš Circenis ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klarnešu grupas mūziķis. Viens no daudzsološākajiem latviešu jaunās paaudzes klarnetistiem. 1998.gadā kļuvis par III vietas laureātu J. Mravinska starptautiskajā konkursā Jaunie talanti, 2000.gadā ieguvis I vietu Vispasaules klarnetistu biedrības konkursā High School competition. Kopš 2006. gada aprīļa ir Latvijas Nacionālās operas orķestra solo klarnetists.

Herta Hansena ir izsmalcināta mūziķe, izcila koncertmeistare, ar kuru vienmēr vēlas kopā muzicēt gan dziedātāji, gan instrumentālisti. Jau gadiem viņa izkopusi muzikālās sadarbības ar čellistu Ēriku Kiršfeldu, flautisti Ilonu Meiju, vijolnieci Santu Zariņu un citiem. Šogad viņa bija jūtīgs dziedoņu partneris ciklā “Jāzeps Vītols un latvju dzejnieki”, kā arī izceļama viņas muzicēšana kopā ar altistu Maksimu Noviku Georga Pelēča mūzikas koncertā Latvijas Radio studijā un koncerti ar Rīgas Saksofonu kvartetu un Arti Sīmani,” stāsta Indriķis Veitners.

Herta Hansena ir viena no aktīvi koncertējošām pianistēm koncertmeistarēm, dažādu kamermūzikas projektu dalībniece. Viņa ir Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas Kameransambļa un klavierpavadījuma klases mācībspēks un Pūšaminstrumentu katedras koncertmeistare. Hansenas studenti guvuši augstu atzinību starptautiskos konkursos.

Sitaminstrumentālists Artis Orubs ir viens no pirmajiem Latvijas jaunās paaudzes džezmeņiem, kurš pabeidzis studijas ārzemēs un atgriezies atpakaļ Latvijā. Būdams profesionāls un aizrautīgs mūziķis, viņš šobrīd ir viens no pieprasītākajiem bundziniekiem Latvijā.

„Arta redzamākās uzstāšanās šogad bija festivālā “Rīgas Ritmi” Riga Jazz Quartet sastāvā - novatoriskais un eksperimentālais projekts kopā ar koklētāju Laimu Jansoni un kontrabasistu Andri Grunti, kas realizējies arī tvartā Zarbugans,”saka Indriķis Veitners.”Jāmin Arta lieliskais sniegums koncertos kopā ar franču trompetistu Eriku Trifā, džeza dziedātāju Ingu Bērziņu, džeza pianistiem Madaru Kalniņu un Raimondu Macatu, atjaunoto Latvijas Radio bigbendu un daudziem citiem mūziķiem.”

Lielās mūzikas balvas 2013 pasniegšanas svinīgā ceremonija notiks 4. martā Latvijas Nacionālajā operā. To tiešraidē atspoguļos Latvijas Radio 3 „Klasika” plkst. 19.00 un LTV1 plkst. 21.00.

Foto: Klarnetists Mārtiņš Circenis. Foto (c) Kaspars Teilāns

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV