Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Zelta Mikrofons 2013 ceremoniju translēs TV

Easyget.lv, 17.02.2014. 12:00

Šogad Latvijas Mūzikas ierakstu gada balva Zelta Mikrofons tiks pasniegta 18. reizi. Ceremoniju 5. martā no Latvijas Nacionālās operas pārraidīs TV3, Kanāls 2 un TVPlay.  
Zelta Mikrofons 2013 ceremoniju translēs TV

Pilngadības svētki

Šogad Mūzikas ierakstu gada balvas ceremonija svin pilngadības svētkus jeb 18 gadskārtu. Notikumu ar īpašām sajūtām gaida LaMPA valdes priekšsēdētāja, Zelta Mikrofona producente Elita Mīlgrāve: „Esmu satraukta, jo lielākais notikums mūzikas industrijā strauji tuvojas un, kā vienmēr, ir ārkārtīgi aizraujoši gatavot pašu ceremoniju. Arī šogad strādājam tandēmā ar televīzijas režisori Ditu Torsteri un scenogrāfu Kristapu Skulti, lai ceremonija būtu gan vizuāli krāšņa, gan muzikāli interesanta, un paliktu atmiņā gan klātesošajiem, gan televīzijas skatītājiem.” Tiešraidi no Latvijas Nacionālā teātra varēs vērot arī Kanāla 2 skatītāji un video portāla TVPlay lietotāji. Svinīgajā ceremonijā ar īpaši sagatavotiem priekšnesumiem uzstāsies vieni no Latvijas populārākajiem māksliniekiem – Dons, Otra Puse, Marta Ritova, The Sound Poets, Normunds Rutulis, Dzelzs Vilka Jauno Jāņu orķestris, Emīls Balceris, Žoržs Siksna un citi.

Visvairāk nomināciju Donam

Šogad tika pieteikti vairāk nekā 200 ieraksti, no kuriem mūziķa Aivara Hermaņa vadītā žūrija atlasīja 79, kuri turpina pretendēt uz Zelta Mikrofons 2013. Balvas tiks pasniegtas 19 nominācijās – 16 izvērtē žūrija, Radio hitu nosaka LaIPA, apkopojot Latvijas radiostaciju iesniegtās atskaites par atskaņotajām fonogrammām, bet t/p Alfa apmeklētāji nosaka savu Gada dziesmu, kā arī tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu. Ar balvu par mūža ieguldījumu tiks godināta 1981.gadā dibinātā leģendārā grupa Pērkons, kas ir kļuvusi par vienu no visvairāk mīlētākajām latviešu rokgrupām.

„Arī šogad LaIPA, apkopojot Latvijas radio staciju iesniegtos datus, ir noteikusi piecus visatskaņotākos Radio hitus. Un ir patiess prieks, ka TOP 5 Radio hita nominācijai izvirzīto dziesmu atskaņojuma biežums ir vienlīdzīgs ārzemju hitiem, kas tiek spēlēti Latvijas radiostacijās. LaIPA ik gadu tiek reģistrēti 300–400 jauni Latvijas mākslinieku radīti mūzikas ieraksti, esam gandarīti, ka Latvijas klausītāji tos novērtē, tādejādi dodot iespēju mūsu pašmāju māksliniekiem tikt pamanītiem,” saka LaIPA izpilddirektore Liena Grīna.

Šogad dziedātājs Dons ir ieguvis visvairāk – četras – nominācijas. Trīs kategorijās izvirzīti grupas Otra Puse un Prāta Vētra, bet divās – Instrumenti, The Sound Poets, Dzelzs Vilka Jauno Jāņu orķestris, Oriole un Pikaso.

TV Play piedāvā Gada balvas video arhīvu

Gaidot īpašos pilngadības svētkus, lielākajā interneta video portālā TVPlay ir izveidota īpaša sadaļa Zelta Mikrofons, kurā ir pieejami video ar spilgtu mākslinieku priekšnesumiem no Gada balvas pirmsākumiem. Kā pirms 18 gadiem izskatījās grupa Prāta Vētra? Kura bija gada labākā dziesma? Kādi mākslinieki uzstājās? Vēsturiski video no Gada balvas pirmās ceremonijas 1996.gadā ekskluzīvi vērojami tikai TVPlay.

Mūzikas ierakstu gada balva. Zelta Mikrofons 2013 5.martā 19:30 Kanālā 2, TVPlay un 20:20 kanālā TV3!

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV