Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Šveiciešu čellists Deniss Severins muzicēs kopā ar JVLMA orķestri

Easyget.lv, 17.02.2014. 15:46

Sestdien, 22. februārī, plkst. 16.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē izskanēs simfoniskās mūzikas koncerts, kurā kopā ar JVLMA studentu orķestri muzicēs senās mūzikas pazinējs, šveiciešu čellists Deniss Severins, informē JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.
Šveiciešu čellists Deniss Severins muzicēs kopā ar JVLMA orķestri

Koncertprogrammā iekļautos darbus vieno jaunība un kopīgs radīšanas laiks. Tie ir trīs klasicisma perioda skaņdarbi - tā laika populāro komponistu Jozefa Haidna un Volfganga Amadeja Mocarta simfonijas, kā arī ne tik bieži atskaņotā Luidži Bokerīni Koncerts čellam ar orķestri, kas izceļas ar formas eleganci, izklāsta vijīgumu, ārkārtīgu dziedošumu un vienlaikus virtuozu solopartijas skaņrakstu. Lai uzburtu autentisku 18. gadsimta gaisotni, mūziķi spēlēs nevis diriģenta, bet koncertmeistara un solista Denisa Severina vadībā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā. Biļetes cena – €5; pensionāriem, studentiem un skolēniem, uzrādot apliecības – € 2.

Nākamajā dienā, 23. februārī plkst. 17.00 koncertprogrammu varēs novērtēt arī Smiltenes iedzīvotāji un viesi.

Foto: Šveiciešu čellists Deniss Severins. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV