Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Albumu jaunumu klāstā: Angel Olsen, Guided By Voices un Planningtorock

Atis Žagars, 18.02.2014. 11:51

Šonedēļ mūzikas ierakstu veikalu jaunumu plauktos nonāk amerikāņu mūziķes Endželas Olsenas, Ohaio indie-rock grupas Guided By Voices, Rīgā koncertējušās mūziķes Planningtorock jaunākie albumi.
Albumu jaunumu klāstā: Angel Olsen, Guided By Voices un Planningtorock

Angel Olsen – „Burn Your Fire For No Witness” [Jagjaguwar]

27 gadus vecā amerikāņu mūziķe Endžela Olsena, kas savulaik muzicējusi kopā ar Marisu Nadleri (viņas jaunākais albums iznāca pirms nedēļas) un Vilu Oldemu, plašāku uzmanību sev pievērsa 2012.gada nogalē, kad iznāca viņas debijas albums „Half Way Home”. Pēc tā panākumiem sekoja ierakstu līgums ar Jagjaguwar, savukārt Angel Olsen no solo projekta pārtapis par trio. Debijas albuma turpinājums „Burn Your Fire For No Witness”, ko producējis Džons Kongltons (strādājis ar Bilu Kalahanu un St. Vincent), jau izpelnījies teju nedalītu mūzikas kritiķu uzmanību. Portāls Consequence of Sound norāda uz „patiesajiem, sirdi plosošajiem dziesmu vārdiem, kas atklāj ko jaunu ar katru klausīšanās reizi”, savukārt Drowned In Sound raksta: „neskatoties uz drūmo noskaņu, ieraksts ir tikpat iedvesmojošs kā debijas albums, varbūt pat vēl iedarbīgāks”.

Guided By Voices – „Motivational Jumpsuit” [Fire Records]

Roberta Polarda vadītais Ohaio indie-rock kolektīvs Guided By Voices pērn svinēja jau 30 gadu jubileju. 2004.gadā grupa gan uz laiku pārtrauca darbību, taču kopš apvienošanās ir bijuši vairāk nekā ražīgi. „Motivational Jumpsuit” ir jau piektais grupas albums kopš 2010.gada un seko tikai pērn izdotajam „English Little League”. Kā precīzi atzīmē angļu mūzikas portāls No Ripcord: „Cik ilgi šādā ritmā grupa spēs turpināt, mēs varam tikai minēt, taču pagaidām mēs varam izbaudīt Polarda talantu, līdz viņu atkal nepiemeklēs radošā krīze.”

Planningtorock – „All Love’s Legal” [Human Level]

Lielbritānijā dzimusī, bet nu jau labu laiku Vācijā dzīvojošā mūziķe Džanīna Rostrone pēc 2011.gada albuma „W” ir nopietni pievērsusies feminisma idejām. Lai uzsvērtu savu nostāju, viņa pat nomainījusi vārdu no Džanīnas uz Džemu (Jam), kā arī izdeva singlu „Patriarchy Over and Out”, pēc kura brīdināja, ka turpmākie ieraksti būšot „tiešāki un politiskāki”. Diemžēl tas gan nav visai palīdzējis muzikāli. Pazīstamais britu mūzikas žurnāls NME savā 6/10 recenzijā raksta: „Rostrone savā ceturtajā albumā ar elektroniskās popmūzikas palīdzību cenšas risināt dzimuma politikas jautājumus, taču ātri vien izsmeļ idejas.”

Vēl šonedēļ:

Savu trešo studijas albumu „Sleepwalking Sailors” izdod Sietlas noise-rock/post-hardcore trijotne Helms Alee. Ziemeļkarolīnas folk-pop kolektīvs Lost In The Trees atgriežas ar trešo studijas ierakstu „Past Life”. Toronto mūziķi Picastro, kas specializējas eksperimentālā dream-pop mūzikā, izdod savu jau piekto ierakstu „You”. Savukārt Bruklinas psihodēliskās popmūzikas pārstāvji Quilt izdevuši otro studijas albumu „Held In Splandor”.

Foto: Planningtorock. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV