Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Amerikāņu kontrabasists Kristofers Viljamss uzstāsies eksperimentālās mūzikas koncertā Rīgā

Easyget.lv, 18.02.2014. 13:02

Trešdien, 26. februārī, plkst. 19.00 bārā „Chomsky” izskanēs amerikāņu mūziķa un mākslinieka Kristofera Viljamsa kontrabasa solo koncerts.
Amerikāņu kontrabasists Kristofers Viljamss uzstāsies eksperimentālās mūzikas koncertā Rīgā

Šobrīd Berlīnē dzīvojošā mūziķa, mākslinieka un pētnieka Kristofera Viljama (Christopher Williams) kompozīciju un radošo pētījumu centrā ir ķermeņa un apziņas vienotība caur mūziku kā mediju, īpaši – improvizācija un nošu pieraksts eksperimentālajā mūzikā, tās atbalsošanās domāšanā, uztverē un darbībā. Ieguvis bakalaura grādu Kalifornijas Universitātē Sandjego (ASV), kur studējis pie tādiem ievērojamiem mūziķiem kā Čārlzs Kērtiss (Charles Curtis), Čaja Černovina (Chaya Czernowin), Bertrams Tureckis (Bertram Turetzky); šobrīd turpina doktorantūras studijas Leidenes universitātē Nīderlandē.

Viljamsa kompozīcijas ietver gan tradicionālas notācijas kamermūziku, gan radio mākslu un eksperimentālus multimediju darbus, sadarbību ar performanču māksliniekiem un dejotājiem. Starp pazīstamākajiem kopprojektiem ir „Arcanum 17”, kas veidots, atsaucoties uz franču rakstnieka un sirreālista Andrē Bretona 1944. gadā sarakstīto tāda paša nosaukuma grāmatu, kā arī starpdisciplinārs mūzikas un dejas uzvedums „Patches”, kas bija skatāms „Katalyst Festival” ietvaros Ķelnē 2013. gadā. Autors uzstājies daudzviet Eiropā un Ziemeļamerikā, sadarbojies ar tādiem māksliniekiem, mūziķiem un improvizatoriem kā Dereku Bailiju (Derek Bailey), Benu Patersonu (Ben Patterson), Čārliju Morovu (Charlie Morrow), La Monte Janga Mūžīgās mūzikas teātri (La Monte Young’s Theatre of Eternal Music) un daudziem citiem.

Bārs „Chomsky” atrodas Lāčplēša ielā 68 Rīgā. Ieeja pasākumā bez maksas.

Koncertu piedāvā Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV