Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā PeR un lietuviete Jurga atskaņos jaunāko singlu

Easyget.lv, 18.02.2014. 15:36

Lietuvas dziedātājas un pašmāju grupas „PeR” pirmā kopīgā dziesma „Dancing knights” publisko Latvijas pirmatskaņojumu piedzīvos Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases "Dziesma 2014" finālkoncertā 22. februārī Ventspilī.
Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā PeR un lietuviete Jurga atskaņos jaunāko singlu

Lietuvā dziesma lielākajās radiostacijās skanēs, sākot ar 18.februāri.

"Šis ir liels solis mūsu attīstības ceļā, par ko ļoti priecājamies. Esam pamanīti gan kā izpildītāji, gan kā dziesmu autori. Līdz šim Lietuvā par mums zināja, bijām uzstājušies vairākos koncertos, bet kopīga dziesma ar grupas "A-Ha" iesildītāju un MTV balvas ieguvēju Jurga - tas ir pavisam cits līmenis!" gandarīts ir "PeR" solists Ralfs Eilands.

Dziedātāja Jurga (Jurga Šeduikytė) savu solo karjeru sāka 2005.gadā, nokļūstot Lietuvas mūzikas topu galvgalī ar debijas singlu „Nebijok”. 2007.gadā ar singlu „5th season” ieguva pirmo vietu starptautiskajā Baltijas dziesmu konkursā Karlshamnā, Zviedrijā un MTV European Music Awards balvu nominācijā „Labākais Baltijas izpildītājs”. 2008.gadā Lietuvā kāpa uz skatuves kopā ar islandiešu dziedātāju Bjorku. Līdz šim izdevusi piecus albumus, pēdējo no tiem – mūzikas kritiķu un fanu atzīto „Breaking the line”, 2013.gadā.

Starptautiskais konkurss „Eirovīzija 2014” šogad notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā – pusfināli
6. un 8. maijā, bet fināls 10. maijā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV