Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Foto: Sāra Braitmane viena pati kosmosā

Jānis Sildniks, 21.02.2014. 01:25 | komentāri (2)

Par faktu, ka Sāra Braitmena 2015. gadā grasās doties kosmosā, Latvijas auditorijas varēja pārliecināties visai droši. Titulētā dziedātāja vienā no savām iespaidīgākajām turnejām apmeklētājus priecāja ar vizuālu un audiālu baudījumu. 
Foto: Sāra Braitmane viena pati kosmosā

Galerijas:

Ir grūti uzstādīt kvalitātes latiņu, dodoties uz Sāras Braitmenas koncertu, jo apziņa, ka māksliniece ir pārdevusi vairāk nekā 300 miljonus albumu, devusies veiksmīgās vispasaules koncertturnejās un galu galā aizvadījusi daļēji sekmīgu laulību ar leģendāro Endrjū Loidu Vēberu, runā pati par sevi.

Sāra Braitmena ir viena no tām māksliniecēm, ko īsti nespēj ienīst neviens. Ne klasiskās mūzikas piekritēji, ne popmūzikas mīļotāji, un tieši tāpēc viņa ir zināma kā viena no iespaidīgākajām šo žanru apvienotājām.

Cītīgākie Braitmenas klausītāji būs pamanījuši, ka viņas albumi ir balstīti ne tikai uz vokāli spēcīgo partiju, bet arī uz kori un spēcīgo simfonisko pavadījumu. Šajā koncertā lielāko vilšanos sagādāja fakts, ka “Dreamchaser” albuma jaudu dzīvajā atskaņoja trīs cilvēku pavadošais sastāvs - elektroniskās bungas, ģitārists un sintezatorists. Trešais īpaši uz sevi uzņēmās simfonijas un kora skaņas. Nevar, protams, noliegt, ka skanējums bija kvalitatīvs, taču līdz dzīvai skaņai priekšnesumā bija visai tālu.

Tomēr tas arī netika izcelts priekšplānā, jo visu iepriekšminēto kompensēja vokālais un vizuālais baudījums. Sāra Braitmena pierādīja, ka Grammy balvu gluži loterijā nevar laimēt, savas vokālās spējas demonstrējot pilnā reģistrā. Kamēr ar kustībām uz skatuves nodarbojās divas piesaistītās dejotājas, Sāra spītīgi nepameta sev iedalīto skatuves kvadrātmetru, to aizstājot ar ieraksta cienīgu vokālo skanējumu, starp pāris dziesmām visai mīlīgi uzrunājot sanākušos skatītājus, kas praktiski bija aizņēmuši visas Arēnas Rīga sēdvietas.

Tāpat koncertā tika solīts 3D gaismu šovs. Jāatzīst, ka normālam cilvēkam, nepretojoties loģikas likumiem, skatuve un pati Sāra jau principā bija vērojama trijās dimensijās. Taču gaismas bija visai iespaidīgas un neskaitāmās fūres aiz “Arēna Rīga” sienas nebija noparkotas velti. Koncertu tik tiešām papildināja vēl neredzēts gaismu šovs un projekcijas, koncerta gaitā spītīgi cenšoties radīt izplatījuma sajūtu.

Īsumā rezumējot 20. februāra koncertu Arēnā Rīga: skaņa un Sāras Braitmenas sniegums - izcils. Vai es biju gaidījis ko vairāk saistībā ar pavadošo sastāvu? Jā. Jo man nešķiet ticami, ka tāda līmeņa māksliniece kā Sāra Braitmena apkārt braukās ar sastāvu, ko veido sintezators, elektriskās bungas un bandžo.

Foto: Sāra Braitmane Arēnā Rīga. Foto (c) Marina Ignatjeva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV