Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LNSO piedāvā Kamerorķestra koncertu

Easyget.lv, 24.02.2014. 13:14

26. februārī plkst 19.00 Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris aicina uz Kamerorķestra koncertu, kura programmā būs Johana Sebastiāna Baha, Alfrēda Šnitkes, Džovanni Sollimas un Karla Dženkinsa skaņdarbi.
LNSO piedāvā Kamerorķestra koncertu

Kopā ar kamerorķestri uzstāsies arī LNSO solisti – pirmā vijole Raimonds Ozols un vijoļgrupas pārstāvji Sandis Šteinbergs un Terēze Zīberte-Ijaba, pirmais alts Arigo Štrāls un altiste Santa Vižine, kā arī čellu grupas koncertmeistare Diana Ozoliņa un čelliste Dace Zālīte.

Johana Sebastiāna Baha daiļradi koncertā pārstāvēs divi opusi. Pirmajā vijolkoncertā solists būs šīgada jubilārs Raimonds Ozols – LNSO koncertmeistars kopš 1995. gada, Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks. Otrs būs Sestais Brandenburgas koncerts, kas īpatns ar to, ka tajā komponists vēlējies dzirdēt divas altvijoles, un te kopā ar kolēģiem muzicēs meistars Arigo Štrāls un jaunās paaudzes daudzsološā altiste Santa Vižine.

Alfrēda Šnitkes Moz-Art à la Haydn ir spēles prieka pilns opuss, kurā slavenais postmodernists un eksistenciālists uzjautrinājies, slāņojot dažādus Mocarta motīvus un opusa noslēgumā atsaucoties uz dažiem atraktīviem elementiem no Haidna “Atvadu” simfonijas.

Programmā lieliski iederēsies arī divi mūsdienu opusi, kas sacerēti plašam interesentu lokam labi saprotamā mūzikas valodā un spēs aizkvēlināt arī visgurdenākos klausītājus. Savukārt Velsas komponists Karls Dženkinss, kurš kļuva pasaulslavens ar vokālinstrumentālo kompozīciju pašizdomātā valodā “Adiemus”, nu prezentēsies Latvijā ar Concerto grosso, kas noskaņu ziņā atsauc atmiņā saulainos Rondo veneziano laikus.

Biļetes pieejamas Lielās ģildes biļešu kasē, “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. Informācija par biļetēm: 67213643 vai kase@lnso.lv. Īpašais piedāvājums studentiem, skolēniem un skolotājiem – 2 h pirms koncerta Lielās ģildes kasē, uzrādot atbilstošu apliecību, biļetes cena 2 EUR.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV