Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

LMB 2013 nominācija „Par izcilu inerpretāciju”

Easyget.lv, 24.02.2014. 17:36

Lielās mūzikas balvas 2013 nominācijai kategorijā „Par izcilu inerpretāciju” izvirzīta pianiste Arta Arnicāne, dziedātājs Rihards Mačanovskis un klarnetists Egīls Šēfers.

Pianiste Arta Arnicāne balvai izvirzīta par solopartiju Volfganga Amadeja Mocarta 18. klavierkoncerta atskaņojumā 23. decembrī Mazajā ģildē kopā ar baroka orķestri Collegium musicum Rīga un diriģentu Māri Kupču; dziedātājs Rihards Mačanovskis par Pētera Čaikovska romanču atskaņojumu 30. novembrī LNO Beletāžas zālē kopā ar pianistu Mārtiņu Zilbertu; klarnetists Egīls Šēfers par solopartiju Volfganga Amadeja Mocarta Klarnetes koncerta atskaņojumā 16. februārī Lielajā ģildē ar Liepājas Simfonisko orķestri un diriģentu Lucu Kēleru, kā arī par solopartiju Romualda Kalsona Klarnetes koncerta atskaņojumā ar Sinfonietta Rīga un Normundu Šnē 10. maijā Lielajā ģildē.

Arta Arnicāne ir pašlaik Šveicē dzīvojoša latviešu pianiste ar plašu koncertdarbību Eiropā. Mocarta 18. klavierkoncertu Arta atskaņoja uz āmuriņklavierēm, kas speciāli tika atvestas no Igaunijas. „Artas Mocarta Klavierkoncerta lasījums, pateicoties pamatīgajām zināšanām vēsturisko instrumentu spēlē, meistarībai, gaumei un stila izjūtai ļāva gūt priekšstatu par to, kā šī mūzika būtu skanējusi paša Mocarta laikā. Aristokrātisks, emocionāls un dzidrs lasījums, kurā varējām dzirdēt smalkākās nokrāsas, skaņveides paņēmienus un nianses,” saka Ilze Medne - LMB 2013 žūrijas locekle, Latvijas Radio 3 „Klasika”programmu vadītāja.

Par dziedātāju Rihardu Mačanovski Ilze Medne saka: „Savos radošās darbības gados ir mērķtiecīgi audzis un attīstījies, papildinot repertuāru ar arvien jaunam lomām. Riharda sniegums Pētera Čaikovska romanču koncertā Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē ar pianistu Mārtiņu Zilbertu apliecināja dziedātāja augsto vokālo meistarību, spēju iejusties visdažādāko tēlu amplitūdā jūtīgā, spēcīgā un saviļņojošā Čaikovska mūzikas atskaņojumā. Rihards Mačanovskis šobrīd ir sasniedzis īstu māksliniecisko briedumu, viņa balss vīrišķīgais spēks, vokālo krāsu un nianšu daudzveidība kopā ar perfekti izkoptu dikciju un dzejas izpratni spēj sniegt īstu kamermuzicēšanas baudījumu.”

„Klarnetists Egīls Šēfers nepelnīti maz spēlētajam Romualda Kalsona Klarnetes koncertam piešķīra jaunu vēsmu, izcilajā opusā parādot vēl nedzirdētas šķautnes, krāsainus un spēcīgus raksturus,” saka Ilze Medne. „Mocarta hrestomātiskajā Klarnetes koncertā Egīls atklāja Mocarta mūzikas absolūto skaistumu stilistiski nevainojamā un muzikālā interpretācijā. Egīls Šēfers ir gudrs mūziķis, kura redzējums un zināšanas ļauj pilnasinīgi atskaņot visplašākās amplitūdas repertuāru.”

4. martā plkst. 19.00 Latvijas Nacionālajā operā notiks Lielās mūzikas balvas 2013 pasniegšanas svinīgā ceremonija, kuru tiešraidē atspoguļos LR3 “Klasika” un LTV1 plkst. 21.00.

Lielo mūzikas balvu organizē VSIA “Latvijas Koncerti” sadarbībā ar Kultūras ministriju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV