Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Nedēļas jaunumos - St. Vincent, Beks, Wild Beasts u.c.

Easyget.lv, 25.02.2014. 14:10

Ar jauniem albumiem melomānus iepriecina Latvijā pabijušie Wild Beasts, amerikāņu mūziķi St. Vincent un Beks, reperis Schoolboy Q, kā arī pieredzējusī zviedriete Nena Šerī.
Nedēļas jaunumos - St. Vincent, Beks, Wild Beasts u.c.

St. Vincent – „St. Vincent” [Loma Vista]

31 gadu vecā amerikāņu mūziķe Annija Klārka savu karjeru sāka Teksasas apvienībā The Polyphonic Spree un vēlāk arī kā skatuves mūziķe Sufjana Stīvensa koncertos. Nu jau daudzus gadus viņa ir pazīstama ar segvārdu St. Vincent un šonedēļ laidusi klajā savu ceturto studijas albumu „St. Vincent”, kas seko 2012.gada kopdarbam „Love The Giant” kopā ar Deividu Bērnu. St. Vincent ieraksti allaž izpelnījušies milzīgu kritiķu mīlestību, un arī jaunākais albums tiek dēvēts par triumfu. „Tas ir viegli uztverams albums, kas tik un tā pamanās skanēt izaicinoši un netradicionāli,” savā 10/10 recenzijā raksta portāls Music OMH, un augstāko novērtējumu pievieno vēl daudzi. „St Vincent” ir pagaidām ne tikai pārliecinoši visaugstāk novērtētais albums 2014.gadā, bet arī starp desmit atzītākajiem pēdējā piecgadē.

Wild Beasts – „Present Tense” [Domino]

Britu kvartets Wild Beasts, kas pirms pāris gadiem paviesojās arī Latvijā, festivālā Positivus, pēc trīs gadu pauzes izdevuši jaunāko ierakstu „Present Tense”. Pēc iepriekšējā albuma „Smother” koncertturnejas grupa pirmoreiz karjerā ņēma radošo pauzi, atzīstot, ka jūtas mazliet „izdeguši”. Jaunākajā platē Wild Beasts ne tikai nomainījuši producentus, bet daudz nekautrīgāk izmanto arī sintezatorus un tiešākus popmūzikas vadmotīvus. Albums „Present Tense” noteikti ir gaišākais no Wild Beasts ierakstiem, taču savu unikālo rokrakstu viņi nav zaudējuši. „Ja iepriekšējos albums Wild Beasts ir demonstrējuši savu raupjo un mežonīgo dabu, šeit viņi ir atvēruši sirdis, un mūzika ir sasniegusi jaunus augstumus,” norāda portāls The 405, piešķirot albumam 9 balles no 10.

Neneh Cherry – „Blank Project” [Smalltown Supersound]

Pēc astoņpadsmit (!) gadu pauzes jaunu albumu izdevusi senseno hitu „Buffalo Stance” un „7 Seconds” autore, zviedru mūziķe Nena Šerī. Ilgus gadus pavadījusi kā mājsaimniece un pilna laika māmiņa, jau pirms pusotra gada mūziķe sadarbojās ar skandināvu džeza mūzikas trio The Thing, izdodot albumu „The Cherry Thing”. Savukārt jaunākais albums „Blank Project” tapis kopā ar šobrīd vienu no pieprasītākajiem producentiem Four Tet jeb Kīrenu Hebdenu. Daudzi mūzikas apskatnieki to dēvē par triumfālu atgriešanos. „Reti gadās albumi no sevi pierādījušiem māksliniekiem, kas patīkami šokē. „Blank Project” ir viens no šādiem albumiem,” raksta Music OMH. „Šerī rada mūziku jau 25 gadus, bet „Blank Project” pierāda, ka viņas radošajā karjerā nav ne kripatiņas stagnācijas,” pievieno portāls A.V. Club.

Beck – „Morning Phase” [Capitol]

Pagājušajā gadā amerikāņu mūziķis un dziesminieks Beks solīja uzreiz divus albumus – vienu akustisku, otru eksperimentālāku. Šonedēļ esam sagaidījuši akustisko albumu, ko muzikāli var droši pielīdzināt 2002.gada platei „Sea Change”. Liega noskaņu mūzika no dauzonīgā mākslinieka, kas šeit vairāk pievērsies septiņdesmito gadu folkmūzikas un „americana” motīviem.

Schoolboy Q – „Oxymoron” [Interscope]

Kalifornijas reperis Schoolboy Q šonedēļ laidis klajā turpinājumu ļoti veiksmīgajam 2012.gada ierakstam „Habits & Contradictions”. Arī šoreiz viņa albumā netrūkst viesmākslinieku, kuru vidū gan reperi Kendriks Lamārs, 2Chainz un Raekwon, gan producenti Clams Casino, Farels Viljamss, The Alchemist un daudzi citi.

Vēl šonedēļ:

Vienu no saviem slavenākajiem albumiem – 1993.gada „Your Arsenal” – pārizdevis Morisejs. Britu indie-rock grupa Arthur Beatrice laiduši klajā debijas albumu „Working Out”. Ar jaunu ierakstu „Close to the Glass” pēc sešu gadu pauzes atgriezies vācu kolektīvs The Notwist. Jauni ieraksti arī tādiem izpildītājiem kā Bleeding Rainbow, Death Vessel, Total Slacker, Untold u.c.

Foto: Beck – „Morning Phase”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV