Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Zemgales akordeonisti pulcēsies festivālā Dobelē

Easyget.lv, 25.02.2014. 14:38

28. februārī Dobeles Mūzikas skolā un Dobeles pilsētas kultūras namā izskanēs XI Akordeonmūzikas festivāla “Zemgales akordeonists” koncerti.

Nu jau daudzus gadus pavasari Dobelē piesaka ne tikai dabas mošanās un putnu dziesmas Bērzes krastos, bet arī ar Zemgales mūzikas skolu akordeonistu kopīgi veidotais koncerts.

No 1999. gada Dobelē festivāls „Zemgales akordeonists” regulāri pulcē Zemgales mūzikas skolu akordeonistus - kopīgos koncertos, meistarklasēs, konkursos un radošās darbnīcās tiekas audzēkņi un pedagogi no visas Zemgales.

Šogad festivāls notiks 11. reizi. Tajā piedalīsies vairāk nekā 80 akordeonisti no Auces, Bēnes, Bauskas, Iecavas, Ozolnieku, Lielvārdes, Jelgavas, Tukuma, Ķekavas un Dobeles mūzikas skolām.

Rīta pusē Dobeles mūzikas skolas zālē norisināsies solistu konkurss, kurā sacentīsies 17 jaunie mūziķi. Vakarā plkst. 17.30 koncertā „Jo spēlēju, jo skanēja!” Dobeles pilsētas kultūras namā dobelniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja noklausīties akordeonistu sagatavoto jauno programmu – gan solistus, gan dažāda sastāva ansambļus.

Festivāla intriģējošākai un spilgtākais brīdis vienmēr ir apvienotā orķestra uzstāšanās noslēguma koncertā, kad kopīgai muzicēšanai uz skatuves uznāk vairāk nekā 50 akordeonistu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV