Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Muzikālie Austrumeiropas anhedonisti ieņems Rīgu

Easyget.lv, 26.02.2014. 09:52

8. martā klubā „Melnā Piektdiena” uzstāsies baltkrievu drūmā metāla grupa „Woe Unto Me” un pašmāju „Frailty” kopīgās „Anhedonia” tūres ietvaros.
Muzikālie Austrumeiropas anhedonisti ieņems Rīgu

Woe Unto Me (doom / death metal, Baltkrievija), vieni no galvenajiem tūres vaininiekiem, šīgada sākumā izdevuši konceptuālu debijas albumu „A Step Into The Waters of Forgetfulness”. Grupa netērē laiku garai biogrāfijai par grupas dibināšanas un attīstību, bet ļauj runāt mūzikai.

Taak (doom rock, Igaunija) raksturo nosaukuma maiņās pavadītas pārmaiņas un transformācijas no vienas grupas nākamajā. Par sākumu varētu uzskatīt tālo „Mystique” 1989. gadā, kad pārveidojās „Dawn of Gehenna”, kas, spēlējot to pašu mūziku, bet dziedot igauniski, 2005. gadā kļuva par „Taak”. Garā vēsturiskā plūduma dēļ „Taak”, iespējams, ir viena no vecākajām vēl pastāvošajām doom roka grupām pasaulē.

Frailty (death / doom metal, Latvija) pašmāju tumšās mūzikas skatuves zinātājiem paskaidrojumus neprasa, vēsture un muzikālās gaitas nav noslēpums un interesentiem ir labi zināmas un brīvi pieejamas. Tomēr vislabāk runā darbi – mūzika. Kopā ar „Woe Unto Me” šoreiz devušies nelielā, bet vērā ņemamā tūrē pa tuvējo Austrumeiropu

Catalepsija (gothic doom metal, Latvija) daudzsološā gotiskā doom metāla grupa pēc kārtējām ķibelēm ar sastāvu, kas uz laiku pielika punktu tās pastāvēšanai, ir atjaunojusi darbību un gatava stāties publikas priekšā. Tā kā tik ilgi bijuši prom, arī šeit ar nepacietību jāgaida, ko grupa cels priekšā.

Tumšas dejas piedāvās Latvijas tumšās kultūras pārstāvis DJ Sinisters.

Biļetes: iepriekšpārdošanā - 5 EUR, koncerta dienā – 7 EUR, https://www.ticketshop.lv/site/events/view/819. Sākums: 20:00.

„Anhedonia” koncerttūres maršruts:

  • 6. marts – Kaļiņingrada (Krievija), 
  • 7. marts – Viļņa (Lietuva),
  • 8. marts – Rīga (Latvija), 
  • 9. marts – Tallina (Igaunija), 
  • 13. marts – Grodno (Baltkrievija),
  • 14. marts – Minska (Baltkrievija),
  • 15. marts – Veļikiji Luki (Krievija), 
  • 16. marts – Sanktpēterburga (Krievija).

Foto: Woe Unto Me. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV