Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Krievijas slavenais džeza duets Yalunina-Degoosarov koncertēs Rīgā

Easyget.lv, 26.02.2014. 14:41

23. martā ar koncertu Spīķeru koncertzālē pirmo reizi Latvijā uzstāsies džeza duets Yalunina-Degoosarov no Sanktpēterburgas.
Krievijas slavenais džeza duets Yalunina-Degoosarov koncertēs Rīgā

Pēterburga tradicionāli ir slavena ar spēcīgu džeza muzikantu skolu, tomēr atrast jaunus un patiesi spilgtus izpildītājus nav tik viegli, kā varētu šķist. Džeza duets Yalunina-Degoosarov, kura nosaukumā var viegli uzminēt Oļesjas Jaluņinas un Alekseja Degusarova – vienīgo kolektīva, ko kritiķi jau sauc par galveno Krievijas džeza duetu, dalībnieku vārdus, izceļas ar augstu profesionālisma līmeni un harmonisku, brīvo estētiku.

Vokāliste Oļesja Jaluņina 2010.gada rudenī uzvarēja Džeza mūzikas filharmonijas un Davida Gološčekina rīkotajā konkursā „Rudens maratons” un izveidoja vienu no Pēterburgas koncertu parauga sastāviem - Jazzmeup. Šobrīd dziedātāja vokālās prasmes spodrina Ņujorkā pie slavenā džeza vokālista un eksperimentētāja JD Walter, studijas veiksmīgi apvienojot ar koncertēšanu un albumu ierakstīšanu.

Ģitārista Alekseja Degusarova talants izturējis visstingrāko pārbaudi, gadiem uzstājoties dažādos džeza ansambļos, objektīvi viņš ir viens no labākajiem Krievijas ģitāristiem, kas spēlē džeza roka, fanka stilā. Aleksejs Degusarovs ir zināms pēc dalības tādom projektos kā Doo Bop Sound, Ņičej Kvartet, NonCadenza, Terminator Trio.

Lakoniska Yalunina-Degoosarov skanējuma koncepcija (ģitāra, vokāls, perkusija) prasa no izpildītājiem milzu koncentrēšanos – vienlaikus jebkura muzikāla tēma skan dabiski un dzīvi, jo vairāk tādēļ, ka dueta repertuārs nav ierobežots stingros stila rāmjos: koncertos džezu nomaina viegls fanks, var skanēt Stīva Vandera dziesmas versija, blūzs, brazīliešu bosa nova vai pat tradicionāla roka balāde.

Emocionāli silta, enerģiska uzstāšanās – tas ir sagaidāms Yalunina-Degoosarov koncertā, un nav svarīgi, vai uzstāšanās notiek uz lielās skatuves vai mazā džeza klubā: klausītāju gaida patiesas jūtas, brīvības mīlestība un romantiska vieglprātība.

Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs un internetā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV