Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

The Kooks, Daughter un citi papildina Positivus festivāla programmu

Easyget.lv, 27.02.2014. 10:22

Positivus festivālā uzstāsies The Kooks, Daughter, of Montreal un Birth Of Joy, papildinot programmu līdzās iepriekš izziņotajām grupām Kraftwerk, Bastille, Laura Mvula, The 1975 un Kid Karate.
The Kooks, Daughter un citi papildina Positivus festivāla programmu

The Kooks, kas šogad plāno laist klajā jaunu ierakstu, ir bijusi ilgi gaidīta Positivus festivālā. Kopš 2012.gada viņi nav spēlejuši nevienā festivālā, kas uzstāšanos Positivus padara īpašu. Aizraujošais, enerģiskais un melodiskais The Kooks debijas albums “Inside In/ Inside Out" uzskatāms par vienu no jaunās tūkstošgades indī mūzikas pērlēm. Ar savu otro un trešo albumu – “Konk” (2008) un “Junk of Heart” (2011) The Kooks viennozīmīgi nostiprināja savu indī poproka smagsvara grupas statusu. Grupas slavas kontā jau ir divi Top 5 albumi, kā arī virkne Top 40 singlu.

Par Daughter panākumiem liecina tās līgums ar ierakstu kompāniju “4AD”, kuras paspārnē ir tādas grupas kā The National, Grimes, Bon Iver, Camera Obscura u.c. Viņu mierīgā mūzika un samtainais sievietes vokāls izmantots vairāku ASV seriālu, piemēram, “Grejas anatomija” (Grey’s Anatomy) skaņu celiņiem, kā arī daudzos BBC seriālos. Grupas dziesma “Youth” tika izmantota “Tour de France” reklāmas klipam. Grupas uzstāšanās pagājušā gada Glastonberijas festivālā uz “John Peel” skatuves tika nosaukta par vienu no 2013. gada spilgtākajiem Glastonberijas koncertiem.

of Montreal solists Kevins Barns (Kevin Barnes) grupas pastāvēšanas laikā ir sarakstījis neprātīgi daudz lipīgu un glamūrīgi popsīgu dziesmu. Mūziķu avangardiskajās performancēs tiek iekļautas kāzu kleitas, ķekatas un daudzi citi šova elementi. Grupas muzikālajam stilam gadu gaitā attīstoties, tā ieguvusi svaigu un stilīgu elektronikas, fanka, glemroka un afrobīta skanējuma sajaukumu, iedvesmojoties no Prince un Deivida Bovija (David Bowie), vēlākajos darbos izteiktāk jūtami arī krautroka elementi. Ar katru jaunu albumu klausītāji arvien vairāk iemīlas ASV muzikālajā kolektīvā.

Nīderlandiešu psihedēliskie rokeri Birth Of Joy jau pierādījuši sevi kā īstu dzīvās rokmūzikas sensāciju. Iedvesmojoties no psihedēlijas, blūza un rokenrola, trio aiznes klausītājus vecajos labajos laikos, kad skanēja grupas MC5, The Doors un pat Pink Floyd. Tajā pašā laikā Birth of Joy savos skaņdarbos izmanto modernus stoner, grunge un panka mūzikas elementus, radot unikālu un inovatīvu skanējumu. Birth Of Joy šķiet dzimuši tam, lai neatgriezeniski katapultētu psihedēlisko rokenrolu atpakaļ modernajos laikos.

Positivus festivāls 2014. gadā Salacgrīvā norisināsies jau astoto reizi, otro gadu tas notiks trīs dienas - 18., 19. un 20. jūlijā. Festivāla 3 dienu biļete bez teltsvietas maksās EUR 57 un 3 dienu biļete ar teltsvietu EUR 63. Biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, „Biļešu Serviss” kasēs un Nordea bankomātos. Tuvojoties festivālam, biļešu cena pieaugs.
Vairāk par festivālu https://www.positivusfestival.com.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV