Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Festivāls Laba Daba izziņo pirmās grupas un apstiprina - Lee Scratch Perry būs

Easyget.lv, 27.02.2014. 13:44 | komentāri (2)

Mūzikas festivālā Laba Daba uz sešām skatuvēm koncertus sniegs mūziķi no Jamaikas, Igaunijas, Izraēlas, Ukrainas, Krievijas, Kanādas, Lielbritānijas un klausītāju zināmās pašmāju grupas.
Festivāls Laba Daba izziņo pirmās grupas un apstiprina - Lee Scratch Perry būs

Kā pirmo no pasākuma lielākajām zvaigznēm Laba Daba piedāvā leģendāro regeja izpildītāju, producentu un daudzu jau par klasiku kļuvušu dziesmu autoru Lee „Scratch” Perry, kas viena no harizmātiskajām personībām regeja mūzikā un viens no tās veterāniem.

Lee „Scratch” Perry dzimis 1936. gadā Jamaikā. Savu pirmo albumu ierakstījis 1969. gadā, jau 1973. gadā, lai iegūtu pilnīgu kontroli pār savu mūzikas produkciju, Perry uzbūvējē ierakstu studiju savas mājas sētā, ko nosauc par „The Black Ark”. Lee „Scratch” Perry producējis tādus ievērojamus regeja mūziķus kā Bob Marley un "The Wailers", "The Heptones", „The Congos”, Max Romeo un citus. Daudzi mūziķi Periju uzskata par dub mūzikas galveno virzītājspēku un žanra stūrakmeni. 2003. gadā Lee "Scratch" Perry saņēma prestižo “Grammy” balvu par labāko regeja albumu, savukārt 2013. gadā mūziķa balsi un īpaši atlasītu mūzikas kolekciju, kā arī paša skaņdarbus, izmantoja populārās videospēles „Grand Theft Auto V” skaņu celiņā.

Uz festivāla skatuves kāps arī vēlajos deviņdesmitajos dibinātā grupa no Krievijas ''Theodor Bastard''. Grupas lepnums ir solistes Yana Veva īapšais balss tembrs. Viņa pielieto vokālo paņēmienu, kas dziedājumu padara līdzīgu tradicionālam arābu un indiešu mūzikas skanējumam.

Uz pārējām Laba Daba skatuvēm uzstāsies 2003. gadā Tallinā dibinātā regeja apvienība ''Mostband'', izraēliešu pusakustiskais duets ''Bill&Murray'', festivālā jau reiz pabijušie ukraiņi ''Spiritual Seasons'', no pašmāju mūziķiem šogad uzstāsies 1998. gadā dibinātā apvienība „Oroboro”, Nils Īle un „Afro Ambient”, „Suņa stunda”, „Iļģi”, „Oranžās brīvdienas”, „Striķis”, „Starmetis” un „Gaujarts”. Leģendārajiem „Zig Zag” šogad pievienosies Gvido Linga un šādā sastāvā grupa uzstāsies tikai vienu reizi - festivālā Laba Daba. Festivālā ar priekšnesumiem uzstāsies arī „Das Sontags Legion”, „The Black Tea”, „Dust Devil Drive”, folkmūzikas apvienības „Vecpilsētas dziedātāji” un „Nepieradinātā folka orķestris”, jaunā rokgrupa „Omerta”, perspektīvais elektroniskās mūzikas mākslinieks Kodek un hip-hop izpildītājs Jacques of S'T'A.

Festivāla organizatori norāda, ka darbs pie mūziķu piesaistes vēl turpinās un drīzumā gaidāmi patīkami pārsteigumi gan rokmūzikas, regeja un folka, gan elektroniskās mūzikas strāvojumos.

Biļešu tirdzniecība sekmīgi noris jau kopš decembra, un lielākie festivāla fani jau tikuši pie kārotajām ieejas kartēm. Biļetes pieejamas visās biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Laba Daba ir starptautisks mūzikas festivāls, kas norisināsies Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā „Ratnieki” Līgatnes pagastā augusta pirmajā nedēļā, no 1. līdz 3. augustam. Uz sešām skatuvēm būs skatāmas vairāk kā sešdesmit dažādu mūzikas novirzienu grupas un DJ apvienības. Paralēli muzikālajam piedāvājumam, festivālā darbosies dažādas radošās un izzinošās darbnīcas visām paaudzēm, turpinot būt par draudzīgāko festivālu ģimenēm.

Festivāls cilvēkiem, kas pagriež pasauli!

Foto: Lee Scratch Perry. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV