Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Sestdien noskaidros Amigo Dzintara Dziesmu 2013

Easyget.lv, 28.02.2014. 10:16

Izšķirošie notikumi tautā iemīļotās mūzikas šovā Amigo Dzintara Dziesmas ir klāt – 1.martā tiks noskaidrota pirmās sezonas labākā dziesma.  

Populārāko no deviņām finālistēm noteiks skatītāju un klausītāju telefona balsojumā koncerta tiešraides laikā, ko no pulksten 20.35 varēs skatīties kanālā LNT un klausīties Latvijas Radio 2 ēterā.

Pirmās sezonas laikā uz iekļūšanu Amigo Dzintara Dziesmu izlasē tika pieteiktas gandrīz 40 dziesmas, no kurām 18 iekļuva pusfinālā. No divām pusfināla grupām skatītāju un klausītāju balsojumā Amigo Dzintara Dziesmu izlasē iekļuva deviņas, kas sestdien cīnīsies par pirmās sezonas uzvarētājas titulu.

Amigo Dzintara Dziesmu finālistes:

  • Sestā jūdze- Iebrien manā saulrietā
  • Jūrkant- Meitene mana
  • Galaktika- Sauc atpakaļ
  • Baltie lāči- Mazā Daina
  • Zvaigžņu lietus- Agrs rīts
  • Mākoņstūmēji- Pasaules gals
  • Apvedceļš- Gauja
  • Ieva Sutugova un Violeto ceriņu koris- Limuzīns
  • Aarzemnieki- Paldies latiņam

Atšķirībā no citām aptaujām vai šoviem, balsojums par mīļāko Amigo Dzintara dziesmu maksās kā parasts zvans, tādējādi padarot to par pieejamāko līdz šim rīkoto dziesmu aptauju. Amigo klientiem, tāpat kā visu 2013. gada sezonu, balsojums ir bez maksas.
Lielajā noslēguma koncertā pavisam uzstāsies 14 grupas un izpildītāji, kas sevi apliecinājuši visas Amigo Dzintara Dziesmu pirmās sezonas laikā, kā arī skanēs dziesmas, kas jau iemantojušas Dzintara dziesmas vēsturē statusu. Koncertu vadīs Roberts Ošiņš, Liene Šomase un Velga Vītola.

Aptaujas uzvarētāji balvā saņems braucienu uz vienu no prestižākajiem mūzikas pasākumiem Eiropā – Silkeborgas kantrimūzikas festivālu Dānijā. Šogad tas norisināsies jau 29. reizi, pulcējot tūkstošiem skatītāju un trīs dienas priecējot ar pasaulē slavenāko šī žanra mūziķu priekšnesumiem. Visu finālā iekļuvušo dziesmu izpildītāji saņems piemiņas balvas - dzintara ģitāras, kas apliecinās klausītāju mīlestību pret dziesmām un gadu gaitā atgādinās mūziķiem, cik daudz tautā iemīļotu dziesmu viņi sarakstījuši.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV