Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

RTU studentu pūtēju orķestris Spo svin dubultjubileju

Easyget.lv, 03.03.2014. 10:35

Piektdien, 7. martā, plkst. 19 koncertzālē Lielā Ģilde notiks vērienīgs koncerts "From Rags to Ritz", kurā tiks svinēta Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu pūtēju orķestra Spo 45. jubileja un tā mākslinieciskā vadītāja, galvenā diriģenta Māra Martinsona 50. dzimšanas diena.

Koncertā piedalīsies ne vien «SPO» un tā deju grupa, bet arī RTU vīru koris «Gaudeamus», sieviešu koris «Delta», jauktais koris «Vivere», M. Martinsona vadītais Pāvula Jurjāna mūzikas skolas orķestris. Īpaši gaidīti būs bijušie orķestra mūziķi. Koncertu vadīs dziedātājs un radio dīdžejs Andris Freidenfelds.

Koncertā plānots turpināt tradīciju muzicēt kopā ar RTU koriem. Skanēs komponistu Džordža Geršvina, Žaka Ofenbaha un citu autoru skaņdarbi. Izmantojot jubilāra privilēģijas, šī būs arī viena no retajām reizēm, kad M. Martinsons noliks diriģenta zizli un vienā no skaņdarbiem spēlēs saksofona solo.

«Par dubultjubilejas vadmotīvu izvēlēts koncerta pēdējā skaņdarba «From Rags to Ritz» nosaukums, tulkojumā – no pieticības līdz bagātībai. Vēlamies ar vērienu svinēt dubultjubileju un klausītājus priecēt ar pasaulē atzītāko komponistu mūziku, kā arī ieskandināt šīs vasaras krāšņāko studentu notikumu – XVIIBaltijas valstu studentu Dziesmuun Deju svētkus «Gaudeamus»,»stāsta M. Martinsons.

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku pūtēju orķestru skatē «SPO» ieguva augsto otro vietu, savukārt šovasar notiekošajos XVIIBaltijas valstu studentu Dziesmuun Deju svētkos «Gaudeamus» M. Martinsons iecelts par pūtēju orķestru virsdiriģentu.

«Spo» 1969. gada 5. martā dibinājis Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijas pasniedzējs, Latvijas pūtēju orķestru virsdiriģents Hermanis Eglītis, kurš to vadīja līdz 1990. gadam. Orķestrī muzicējuši un par nākamajiem galvenajiem diriģentiem un virsdiriģentiem kļuvuši Jānis Puriņš (no 1989. līdz 1992. gadam) un Māris Martinsons (no 1992. gada).

«Spo» koncertdarbībai un sadzīvei raksturīgs dzīvesprieks un entuziasms, ko no 1994. gada paspilgtina Gitas Ūdres vadītā deju grupa. «SPO» dalībnieki ir RTU un citu augstskolu studenti, kā arī dažādu mūzikas skolu audzēkņi un absolventi.

Informācija un biļešu iepriekšpārdošana – RTU Studentu klubā, Kaļķu ielā 1, 216. kabinetā un pirms koncerta. Biļešu cenas: 5 EUR zālē un 3 EUR balkonā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV