Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Bauskas pilī skanēs meditatīva mūzika

Easyget.lv, 03.03.2014. 12:45

8. martā plkst. 18:00 Bauskas pils muzejā uzstāsies Senās mūzikas ansamblis „Gaurata Gaura”.

Koncertprogrammā iekļauti skaņdarbi no diviem nozīmīgiem viduslaiku mūzikas krājumiem - Cantigas de Santa Maria un Llibre Vermell de Montserrat. Abi krājumi raksturo viduslaikos dominējošo Dievmātes kultu, kuru uzskatīja par visu cilvēku patvērumu, žēlotāju, sargātāju un vidutāju starp cilvēci un Dievu. Koncerta noslēgumā skanēs laicīgā mūzika, kuru papildinās Seno deju grupas „Galms” dejas.

„Gaurata Gaura” grupā apvienojušies četri radoši mūziķi – Māra Āboliņa (balss, blokflautas), Aiga Sprindža (cimbala, balss), Līga Jelēviča (viduslaiku vijole, balss) un Raitis Jelēvičs (lauta, perkusijas). Ansambļa dalībnieku mērķis nav panākt autentisku mūzikas skanējumu, bet pētīt sev tīkamo seno mūziku un pielāgot to savām sajūtām un izpildījumam.

Grupas lepnums ir vairāki senie mūzikas instrumenti – vijoļu saimes instrumentu, agrīnās versijas – vielle, rebec, koka pūšamie instrumenti – blokflautas, kavals, no mēlīšu saimes – dūdas, schalmei, strinkšķināmie – lauta, citole, dažādas perkusijas un ungāru cimbala. Šis būs īpašs koncerts, jo ungāru cimbala šādā mūzikas instrumentu sastāvā Latvijā skanēs pirmo reizi.

Iegādājoties biļeti uz koncertu, bez atsevišķas samaksas pirms koncerta varēs apmeklēt muzeja ekspozīcijas. Biļetes var iegādāties Bauskas pils kasē, Mākslas salonā „Meistars Gothards” un rezervēt pa tālruni 63923793, 63922280 vai e- pastu bauska.pils@e-apollo.lv. Rezervētās biļetes jāizpērk ne vēlāk kā 30min pirms pasākuma. Biļetes cena: 5,69 Eur/4,00Ls.

Sīkāka informācija pieejama mājas lapā: www.bauskaspils.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV