Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Amigo Dzintara Dziesmās triumfē Galaktika, galveno balvu novēl sāncenšiem

Easyget.lv, 03.03.2014. 14:51

Par Amigo Dzintara Dziesmu šova pirmās sezonas uzvarētāju sestdien kļuva grupa Galaktika ar dziesmu «Sauc atpakaļ». Uzvarētāju solists Normunds Zušs krāšņā koncerta noslēgumā pārsteidza skatītājus, galveno balvu novēlot kantrīgrupai Sestā Jūdze.
Amigo Dzintara Dziesmās triumfē Galaktika, galveno balvu novēl sāncenšiem

Galerijas:

Cīņa par klausītāju iemīļotākās dziesmas titulu bija spraiga visa balsojuma laikā. Tikai pēdējās minūtēs uzvarētājdziesmai izdevās izveidot drošu pārsvaru pār grupas Aarzemnieki «Paldies latiņam», savukārt trešās vietas ieguvēji Baltie lāči tikai par sešām balsīm apsteidza ceturtās vietas ieguvējus – grupu Sestā jūdze.

Noslēguma koncerta laikā par finālistiem kopā nobalsoja vairāk nekā 13 700 skatītāju un klausītāju. Šī ir pirmā reize Latvijas TV aptauju un šovu vēsturē, kad katram balsotājam tika dota tikai viena balss.

«Šis ir objektīvākais un godīgākais veids, kā noteikt tautā iemīļotāko dziesmu - lai uzvarētājas godu saņem populārākā, nevis tā, kurai ir aktīvākais atbalstītāju pulks. Lai balsošanā varētu piedalīties ikviens, maksa par zvanu netika paaugstināta – arī šī ir mūsu aptaujas unikāla iezīme, kas tiks saglabāta arī nākamajās sezonās,» stāsta Amigo valdes priekšsēdētājs Artūrs Freimanis.

Visu finālā iekļuvušo dziesmu izpildītāji saņēma piemiņas balvas – dzintara ģitāras, kas ir aptaujas simbols.

«Mums ir vispozitīvākās sajūtas par pasākumu, mūsu dziesmu un uzvaru. Gribu pateikt milzīgu paldies cilvēkiem, kuri par mums balsoja. Atdodot balvu, mēs izdarījām to, ko uzskatījām par pareizu. Sestā jūdze ir vislabākie kantrīmūziķi Latvijā un mums šķiet, ka viņiem pienākas gods pārstāvēt Latviju šajā festivālā,» negaidīto rīcību paskaidroja Galaktikas solists Normunds Zušs.

«Uzvarētāju rīcība bija negaidīta, tomēr vienlaikus tā apliecina īpašo sirsnību un draudzību, kas valda starp Latvijas mūziķiem. Brīnišķīgais noslēguma koncerts, atsaucīgie skatītāji zālē un aizrautīgie balsotāji visā Latvijā apliecināja, ka Amigo Dzintara Dziesmas vienas sezonas laikā kļuvušas par tautas iemīļotu raidījumu. Ar gandarījumu secinām, ka projektā ieguldītais milzīgais darbs ir attaisnojies, un ir izdevies izveidot tādu mūzikas notikumu, kāds šajā žanrā ļoti pietrūka,» rezumē Amigo valdes priekšsēdētājs Artūrs Freimanis.

Amigo Dzintara Dziesmu otrā sezona sāksies jau aprīlī.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV